COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

“Thuiszorg in tijden van corona” bundelt verhalen van zorgverleners

27 oktober 2021
boek thuiszorg in tijden van corona

Coronareportages focussen veelal op de strijd die woedde in de ziekenhuizen. Maar tienduizenden “ziekenbedden” vind je in de huiskamer bij evenveel burgers. Dagelijks reden duizenden zorgverleners van het Wit-Gele Kruis in moeilijke omstandigheden uit om zorg te bieden. Hun verhalen werden gebundeld in een boek, deel twee van een uniek tijdsdocument. Graag bieden we onze huisartsen een exemplaar aan, als dank voor de fijne samenwerking voor, tijdens en hopelijk ook na de coronapandemie.

Buitengewone inspanningen

De uitdagingen voor de thuiszorg waren enorm. Thuisverpleegkundigen sprongen bij in instellingen, woonzorgcentra, test-, vaccinatie- en schakelzorgcentra. Over deze buitengewone inspanningen en de verschillende settings waar extra inspanningen werden geleverd, werd aan het einde van de eerste coronagolf een reeks van zes videoreportages gemaakt. Deel één van een uniek tijdsdocument. 

Getuigenissen van medewerkers

De reportages zoomden in op de uitdagingen in de organisatie van de zorg. Daarnaast wilden we het menselijk aspect optekenen. Hoe hebben onze medewerkers deze periode beleefd?

Bij het Wit-Gele Kruis Limburg werken 1.842 medewerkers. Dat zijn evenveel verhalen die het waard zijn om verteld te worden. De 30 getuigenissen in het boek staan model voor de duizenden verhalen van alle medewerkers van het Wit-Gele Kruis Vlaanderen maar eigenlijk ook alle thuisverpleegkundigen buiten onze organisatie. Het boek is een ferme dankjewel aan al deze helden in de zorg. 

Bedankt voor de samenwerking

Deze periode was voor onze gezondheidszorg en in het bijzonder ook voor de hele eerste lijn een turbulente periode. De samenwerking tussen huisartsen en thuisverpleegkundigen kreeg tijdens deze pandemie een nieuwe betekenis. Samen hadden we hetzelfde doel: de beste zorg voor onze patiënten. Graag drukken we onze appreciatie uit door jou een exemplaar van dit boek te schenken. Ondertussen heb je dit al ontvangen. Mocht dit niet zo zijn, neem dan even contact op met Nele Van Meer via nele.vanmeer [at] limburg.wgk.be of 0492-13 86 22.

Bijkomende exemplaren

Voor wie dit wenst is het boek nog - in beperkte oplage - verkrijgbaar tegen €15 per stuk, inclusief verzending. Je kan het bestellen via onze website.

© 2021 Wit-Gele Kruis