COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Van zwarte naar witte auto’s bij Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

25 januari 2021

De alom gekende zwarte auto’s van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen, 1400 stuks, verdwijnen de komende jaren geleidelijk aan uit het straatbeeld. Wit-Gele Kruis kiest met de nieuwe witte wagens niet enkel voor steeds duurzamere modellen die minder CO2 uitstoten, maar draagt hiermee ook bij aan een sterk beeld van Wit-Gele Kruis in Vlaanderen. We beginnen met 250 nieuwe exemplaren. Dit kadert in de volledige modernisering van ons wagenpark. Vandaag reden de allereerste verpleegkundigen met hun spiksplinternieuwe dienstwagen de weg op. Voor deze feestelijke gelegenheid kregen ze de sleutels overhandigd door de directie.

Samen sterk

Wie al eens de provinciegrenzen oversteekt, weet dat enkel in Oost-Vlaanderen Wit-Gele Kruis met zwarte auto’s rijdt, in alle andere Vlaamse provincies zie je witte wagens. De nieuwe auto’s sluiten dus beter aan op het algemene beeld van Wit-Gele Kruis in Vlaanderen. De opvallende golf op de flanken verwijst naar Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen als een moderne, dynamische organisatie met medewerkers die altijd in beweging zijn. Onze thuisverpleegkundigen zijn – letterlijk en figuurlijk – samen onderweg voor meer levenskwaliteit en gezondheid.

Auto cruciaal voor thuisverpleegkundige

Voor thuisverpleegkundigen is een auto cruciaal. Het is dus van het grootste belang dat ze in de meest veilige en comfortabele omstandigheden hun patiënten kunnen bereiken. Door de overstap van zwart naar wit, zijn onze medewerkers zichtbaarder in het verkeer. Bovendien warmt wit minder snel op tijdens de steeds heter wordende zomers en dat is handig bij de vaak korte afstanden tussen verschillende patiënten. Bij elke patiënt een parkeerplaats zoeken en inparkeren wordt makkelijker dankzij de achteruitsensoren. Eens geparkeerd is er ook minder kans dat de zijspiegels worden afgereden aangezien ze automatisch inklappen.

De verpleegkundigen zelf reageerden alvast enthousiast:

“Het is echt een heel aangename auto om mee te rijden, en dan had ik nog niet eens de tijd om alle nieuwe snufjes uit te proberen! Ik ben alvast heel tevreden met de mogelijkheid om handsfree te bellen, zo ben ik beter bereikbaar voor patiënten en collega’s. Mensen kijken wel verrast als ze me zien rijden, ik val dan ook erg op in het straatbeeld, met die felle kleuren op een witte achtergrond.”

Verpleegkundige Griet De Pagie – team Waasmunster - Elversele

© 2019 Wit-Gele Kruis