Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Verkiezing continentieverpleegkundige van het jaar

21 november 2016
Verkiezing continentieverpleegkundige van het jaar

Kristel Bosmans werd genomineerd voor de verkiezing van continentieverpleegkundige van het jaar (georganiseerd door Wellspect Healthcare). Ze haalde het nét niet, maar we zijn toch super trots op haar!

Onze referentieverpleegkundige (in)continentie en stomazorg van afdeling Heusden bracht afgelopen vrijdag een prachtige presentatie over het aanleren van zelfzorg bij patiënten die hun blaas ledigen door intermittente sondage. 

Onderwerpen die in haar presentatie aan bod kwamen:

  • het belang van zelfzorg
  • de samenwerking met partners zoals huisarts en ziekenhuis
  • tips en tricks om de zelfsondage te laten slagen

Ze gaf aandacht aan de noodzaak van begeleiding aan huis en de individuele aanpak voor iedere patiënt. De aanwezigheid van een referentieverpleegkundige die het wijkteam kan begeleiden bij de voorbereiding, het verloop van de zorgen en de evaluatie, benoemde Kristel als een grote meerwaarde binnen onze organisatie.

Ze bracht deze inhoudelijk sterke presentatie op een enthousiaste manier. Jammer genoeg heeft ze de verkiezing niet gewonnen, maar ze kreeg wel heel wat felicitaties van de aanwezigen! Wij willen Kristel bedanken voor haar gedrevenheid en inzet. We zijn erg trots op haar en wensen haar nogmaals proficiat. Voor ons ben je toch de winnaar! ;-)

© 2019 Wit-Gele Kruis