dokter computer dokter computer

Verpleegkundige voorschriften veilig bezorgen via eHealthBox

Limburg

Het klassieke, papieren voorschrift wordt geleidelijk aan vervangen door elektronisch voorschrijven.  De coronapandemie heeft voor een versnelling van de implementatie gezorgd. We ontvangen veel voorschriften via e-mail, maar dat is eigenlijk een onvoldoende veilig kanaal. Daarom vragen we om de voorschriften te bezorgen via de eHealthBox. 

De eHealthBox

De eHealthBox is de beveiligde elektronische brievenbus die door het eHealth-platform werd ontwikkeld en die gratis ter beschikking gesteld wordt aan iedere zorgverlener. 

Het maakt een beveiligde elektronische communicatie van vertrouwelijke medische gegevens, zoals een voorschrift, mogelijk tussen verschillende zorgverleners.

Verpleegkundige voorschriften veilig delen

Om de veiligheid van patiëntgegevens te garanderen vragen we je ons de verpleegkundige voorschriften te bezorgen via de eHealthBox. 

Wil je meer weten over de eHealthBox? Neem een kijkje in de cursus ‘eHealthBox (Beveiligde elektronische brievenbus)’ op de VIVEL academie. In deze cursus wordt uitgelegd wat de eHealthBox is en waarvoor je hem kunt gebruiken. Daarnaast leggen ze ook de communicatie via de eHealthbox in de applicaties CareConnect, Daktari, HealthOne en Medispring uit.

Terug naar overzicht