Verpleegkundige Wit-Gele Kruis brengt 'Lied voor de zorg' uit

10 mei 2022
Little Kim - Lied voor de zorg

Naar aanleiding van de Week van de zorg (9 – 15 mei) brengt Wit-Gele Kruis samen met thuisverpleegkundige Kimberly Claeys het “Lied voor de zorg” uit, een ode aan elke zorgdrager!

Kimberly: “Ik ga al 18 jaar op ronde als thuisverpleegkundige. Dit lied komt dan ook recht uit het hart, in de eerste plaats voor mijn collega’s bij Wit-Gele Kruis, maar bij uitbreiding voor alle zorgdragers. Corona heeft er bij iedereen stevig ingehakt, maar we staan er gelukkig niet alleen voor. Een ode dus ook aan onze partners waar we dagelijks mee samenwerken: de collega’s van gezinszorg, huisartsen, kinesisten… We zijn samen onderweg. Wat ik er zeker in wou vertellen? Een job in de zorg is verre van vanzelfsprekend en niet voor iedereen. Maar hoe zwaar het soms ook is, het is een fantastisch mooi beroep!”

Kimberly is naast haar job als thuisverpleegkundige ook zangeres bij o.m folkgroep Kadril en Guido Belcanto, en heeft ook een solocarrière als Little Kim. “Het idee voor dit lied zat al een tijdje in mijn hoofd en kon rijpen tijdens mijn dagelijkse ronde in en rond Petegem onderweg naar mijn patiënten. Lennaert Maes (bekend van Lenny & De Wespen) maakte er als doorwinterde songwriter een nummer van dat mij op het lijf geschreven is.”

Voor de opnames van het Lied voor de zorg (muziek & tekst: Lennaert Maes) verzamelde Kimberly enkele rasmuzikanten rond zich: Roeland Vandemoortele staat in voor gitaar, bas en backing vocals, drummer is Geert Mariën, en producer Andries Boone zorgt ook voor viool en mandoline.

Beluisteren kan hier:
https://youtu.be/sEY6U8wdnfk of https://clusterpark.ffm.to/liedvoordezorg

© 2022 Wit-Gele Kruis