Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Visie Wit-Gele Kruis op gezondheidsbegroting Maggie De Block

22 november 2019
begroting

Het Wit-Gele Kruis Vlaanderen heeft de gezondheidsbegroting van Minister van Volksgezondheid Maggie De Block in de media gelezen. De eerstelijnszorg naar de patiënt toe is voor Wit-Gele Kruis Vlaanderen van essentieel belang. Daarom geven we je hieronder graag onze visie over de begroting.

De beslissing van Minister De Block om de groeinorm en indexering van de honoraria van de zorgverleners te garanderen, juichen wij dan ook toe. Onze mensen, die elke dag klaarstaan voor de patiënten, zijn immers de schakel naar de eerstelijnszorg van het Wit-Gele Kruis. Met deze beslissing toont de Minister haar waardering naar onze zorgverleners.

Innovatie, ontwikkeling en vooruitgang zijn nodig, ook en zeker in de zorgsector en eerstelijnszorg. Op basis van de info die wij kregen over de gezondheidsbegroting van 2020 vinden wij hier momenteel niks over terug. Voor het Wit-Gele Kruis is dat een gemiste kans omdat het belangrijk is om te blijven innoveren en zo een passend antwoord te geven aan de sterk evoluerende zorgnoden.

Wel zijn wij tevreden om te lezen dat er enkel wordt bespaard daar waar er een grote overschrijding was.

Vanuit het Wit-Gele Kruis blijven wij voorts nadrukkelijk aandacht vragen voor het dringend ontwikkelen van een nieuwe financiering voor de thuisverpleging en de daarvoor noodzakelijk praktijkregistratie in de sector.

© 2019 Wit-Gele Kruis