Tiramisu Tiramisu

Voedingsadvies: gezonder recept tiramisu

Limburg

    Aangepast, gezonder recept voor tiramisu

    Ingrediënten (8 personen):

    •       3 eieren
    •       150 g mascarpone kaas
    •       350 g magere platte kaas
    •       5 eetlepels zoetstof
    •       300 g boudoirkoekjes
    •       koffie
    •       cacaopoeder

    Bereiding:

    1. Scheid het wit van de eierdooiers en vermeng het eigeel met de zoetstof, platte kaas en mascarpone tot een homogene massa.
    2. Klop het eiwit op en schep het voorzichtig onder het mengsel.
    3. Dompel de koekjes snel in de koffie en leg ze in een rechthoekige schaal.
    4. Wissel laagsgewijs af met het mascarponemengsel en de koekjes.  
    5. Eindig met een mascarponelaag, dek af en zet minstens een halve dag in de koelkast.
    6. Strooi er voor het opdienen een laagje cacaopoeder over.

    Origineel recept

    Ingrediënten (8 personen):

    •       6 eieren
    •       500 g mascarpone kaas
    •       150 g suiker
    •       300 g boudoirkoekjes
    •       sterke koffie
    •       50 g amaretto naar smaak toevoegen
    •       cacaopoeder

    Bereiding:

    1. Klop de eierdooiers samen met het suiker in een kom tot een dikke schuimende crème.
    2. Voeg de mascarpone en de likeur toe en meng goed.
    3. Meng voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder de massa.
    4. Meng de licht gesuikerde koffie en de likeur in een kom.
    5. Giet een laag crème in een kleine vuurvaste kom en leg daarop een laag boudoirkoekjes gedrenkt in de koffie.
    6. Bedek met een volgende laag crème en doe zo verder met de ingrediënten. Eindig met een laag crème. Zet minstens twee uur in de koelkast.
    7. Bestrooi de tiramisu met bittere cacaopoeder even voor het opdienen.
    Terug naar overzicht