Wit-Gele Kruis dringt bij minister De Block aan om het inlezen van de e-ID te verplichten

Vlaanderen

Het Wit-Gele Kruis vraagt aan minister van sociale zaken en volksgezondheid Maggie De Block om van het inlezen van de e-ID (de elektronische identiteitskaart) een verplichte handeling te maken. Op deze manier kan de transparantie binnen de thuisverpleging gewaarborgd blijven en fraude op een efficiënte en doeltreffende manier worden voorkomen.

Door het inlezen van de e-ID wordt het bezoek van de verpleegkundige en de identiteit van de patiënt geregistreerd. Het Wit-Gele Kruis heeft van deze maatregel al een vertrouwde handeling gemaakt zowel bij de thuisverpleegkundige als bij de patiënt. De registratie gebeurt via de mobiele tabletcomputer waarop het elektronisch verpleegdossier van de patiënt wordt geraadpleegd. Het Wit-Gele Kruis heeft extra administratieve en financiële inspanningen verricht om het inlezen van de e-ID te kunnen realiseren. Het wil daarmee een duidelijk signaal van fraudepreventie geven aan de minister, de actoren binnen de thuisverpleging en de thuisverpleegkundigen. Het Wit-Gele Kruis vraagt aan minister Maggie De Block dringend de nodige maatregelen te treffen om het inlezen van de e-ID in de thuisverpleging eindelijk te implementeren.

Informatie is te bekomen via directie@vlaanderen.wgk.be of bij de algemeen coördinator, Hendrik Van Gansbeke, via GSM 0474/995183.

Terug naar overzicht