Wit-Gele Kruis lanceert als eerste thuiszorgorganisatie mobiele zorgapp

Vlaanderen
West-Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Limburg

Patiënten en mantelzorgers van het Wit-Gele Kruis kunnen vanaf nu hun zorg volgen via een mobiele applicatie. Hiermee is het Wit-Gele Kruis de eerste organisatie in de eerste lijn die een zorgapp aanbiedt voor al zijn patiënten en mantelzorgers.  

Voordelen app 

Welke zorgen zijn gepland? Hoe evolueert de wonde van je moeder en wie contacteer je met vragen? De mijnWGK-app geeft patiënten of mantelzorgers van het Wit-Gele Kruis nu die antwoorden.   

“De app geeft veel nuttige informatie aan de patiënt en de vertrouwenspersoon van die patiënt. Naast informatie over de zorg zien zij ook welke informatie de verpleegkundige heeft genoteerd en gedeeld met de arts. Bedoeling is om de functionaliteiten van de app nog meer uit te breiden zodat je de zorg letterlijk kan volgen”, belooft Hendrik Van Gansbeke, algemeen coördinator van het Wit-Gele Kruis. De verpleegkundigen net als je postpakket in real-life volgen is voorlopig nog toekomstmuziek. Toch biedt deze app al heel wat voordelen: 

Ioana (19 jaar), patiënt van het Wit-Gele Kruis: “De app is een makkelijk instrument om snel en binnen handbereik je persoonlijk zorgdossier in te kijken. Je kan altijd en overal de gegevens (evaluaties, parameters,...) nakijken die de verpleegkundige heeft ingegeven. Ook de contactgegevens van de afdeling zijn eenvoudig te raadplegen waardoor je minder opzoekwerk hebt.” 

Natascha kan als vertrouwenspersoon van Ioana het zorgdossier van haar dochter raadplegen: “Zo kan ik indien nodig snel een gevolg geven aan de evaluaties die de verpleegkundige noteert.” 

Van Gansbeke: “We merken dat vooral de mantelzorgers of de jongere patiënten nood hebben aan up-to-date informatie over hun eigen zorg of die van hun familielid. Voor het Wit-Gele Kruis is het belangrijk om iedereen te betrekken bij de zorg zodat dat kan worden afgestemd op de noden. We willen die betrokkenheid laagdrempelig maken en geloven dat een app daar een ideaal middel voor is.”  

Wit-Gele Kruis al in 2016 pionier 

In 2016 lanceerde het Wit-Gele Kruis het platform mijnWGK om op een beveiligde manier het elektronisch verpleegkundig dossier van patiënten die door het Wit-Gele Kruis worden verzorgd te delen met artsen. Patiënten en hun vertrouwenspersonen konden toen al meevolgen via het platform, dat enkel via de computer beschikbaar was. De mijnWGK-app die nu gelanceerd is, is gebruiksvriendelijker, eenvoudig en snel toegankelijk. Vorig jaar telde mijnWGK al meer dan 65.000 gebruikers. 

Meer informatie over mijnWGK en hoe te gebruiken vind je op www.witgelekruis.be/mijnwgk.   

Bekijk hier hoe de mijnWGK-app eruit ziet:

Terug naar overzicht