Wit-Gele Kruis Limburg zoekt consortia voor renovatie nieuw provinciaal gebouw

Aanbesteding gepubliceerd voor modernisering van voormalig CM-hoofdgebouw in Hasselt

Zoals eerder bekendgemaakt verhuist de provinciale hoofdzetel van Wit-Gele Kruis Limburg in 2026 van de welzijnscampus in Genk naar Hasselt met de intrek in het voormalige hoofdgebouw van CM op de Prins-Bisschopssingel. De voorbije maanden werd intern opgelijst waar de noden en wensen liggen van de renovatie van de site. “De Europese openbare aanbesteding is gepubliceerd waarop consortia kunnen inschrijven. Concreet zoeken we de combinatie van een architect, hoofdaannemer, studiebureau technieken en in latere fase mogelijk ook een technische onderhoudsfirma”, zeggen algemeen directeur Nadja Vananroye en voorzitter Nyree Claes. 

Wit-Gele Kruis Limburg neemt in 2026 haar intrek in de nieuwe provinciale hoofdzetel met de verhuis van Genk naar Hasselt met alle administratieve, aanvullende en logistieke diensten, alsook de lokale Hasseltse afdelingen. “Extra ruimte voor de centralisering van onze diensten, prima visibiliteit met een goede ontsluiting en voldoende parkeergelegenheid zijn de grootste redenen van onze herlocatie. Maar ook de mogelijkheid om extra in te zetten op innovatie en duurzaamheid tijdens het renovatieproces is een belangrijke troef”, zegt algemeen directeur Nadja Vananroye.

Innovatie en duurzaamheid

Het voormalige CM-gebouw met vier verdiepingen wordt volledig gestript en gerenoveerd volgens strenge duurzaamheidsnormen met aanpassingen zoals warmtepompen, extra isolatie, driedubbele beglazing en klimaatplafonds. In de renovatie wordt er voldoende aandacht geschonken aan ‘het nieuwe werken’. Zo is er onder meer plaats voor flexplekken, grote vergaderzalen, kleine ontmoetingsruimtes, een skillslab en een cafetaria.Momenteel is de Europese openbare aanbesteding gepubliceerd. “We zijn op zoek naar potentiële kandidaten met voldoende knowhow om samen met ons dit prachtige project aan te vatten. De komende maanden zullen we de ingediende dossiers bestuderen en beoordelen.”, zegt voorzitter Nyree Claes.

Wit-Gele Kruis Limburg behaalde in 2022 een omzet van 126 miljoen euro voor al haar activiteiten. Het gaat dan onder meer over thuisverpleging, voedingsadvies, gezinszorg, pre- en postnatale zorg door vroedvrouwen en hulpmiddelen. Zorg kent geen kantooruren: bij het Wit-Gele Kruis kan je dan ook 24u op 24u terecht. Bijna 1.900 medewerkers werken voor Wit-Gele Kruis Limburg, waarvan de verpleeg- en zorgkundigen (bijna 1.700) de grootste groep zijn. Maandelijks verzorgen we iets meer dan 15.000 patiënten in Limburg, ongeveer 12.000 bezoeken per dag.

Info

Ralph Gregoor

Persverantwoordelijke

089-36 08 78 | 0476-57 69 67 - ralph.gregoor@limburg.wgk.be

Nadja Vananroye

Algemeen directeur Wit-Gele Kruis Limburg

0497- 47 22 37 - nadja.vananroye@limburg.wgk.be 

 

Terug naar overzicht