COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Wit-Gele Kruis ontvangt 8 000 tubes handcrème

21 augustus 2020
Donatie Fagron en Alychlo

Fagron NV, wereldwijd de nummer één in apothekersbereidingen, en Alychlo NV doneren 8.000 tubes handcrème aan alle medewerkers van het Wit-Gele Kruis. Zowel zorgpersoneel als administratieve en logistieke krachten ontvangen een tube handcrème. De overhandiging gebeurde vandaag in aanwezigheid van Koen Hoffman (voorzitter Fagron NV) en Marc Coucke (voorzitter Alychlo NV).

Hendrik Van Gansbeke, algemeen coördinator Wit-Gele Kruis: “Onze medewerkers van het Wit-Gele Kruis moeten zich aan nog striktere hygiënische maatregelen houden door de coronapandemie. Handontsmetting behoort standaard tot de handeling van de thuisverpleegkundigen maar door het veelvuldig gebruik, ook bij logistieke en administratieve medewerkers komt deze handcrème zeker als geroepen. Wij danken Fagron en Alychlo dat zij voor deze donatie aan onze thuisverpleegkundigen dachten.”

Marc Coucke, voorzitter Alychlo: “Voor ons is dit een symbolische daad als teken van appreciatie voor alle zorgverleners. De thuisverpleegkundigen zorgen op dagelijkse basis voor de meest kwetsbaren uit onze samenleving. Sinds de start van de COVID-19 epidemie is deze taak nog crucialer en complexer geworden om net die kwetsbare groep verder van de beste zorg te voorzien. Dit legt bijkomende druk op alle zorgkundigen en hun organisaties”

© 2019 Wit-Gele Kruis