Wit-Gele Kruis sluit partnership met zelfstandige thuisverpleging Tempus

Oost-Vlaanderen

Gent – Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen en Tempus Thuisverpleging gaan vanaf 11 juli 2022 samen in zee. Met deze samenwerking treedt Wit-Gele Kruis resoluut buiten de klassieke paden. “We willen onze verantwoordelijkheid opnemen in het sterk evoluerende zorglandschap van vandaag,” stellen Wit-Gele Kruis en Tempus.

Tempus Thuisverpleging is voornamelijk actief in regio Waas en Dender, maar werkt ook buiten deze regio. Tempus telt momenteel 70 zelfstandige thuisverpleegkundigen. Wit-Gele Kruis is over de volledige provincie actief, met een equipe van meer dan 1600 medewerkers, waarvan meer dan 1400 zorgverleners. Om een antwoord te kunnen bieden op de toenemende zorgaanvragen én het tekort aan handen bundelen ze nu de krachten. “Dit is een mijlpaal voor ons. We gooien de oogkleppen af, en kiezen bewust voor deze vernieuwende manier van samenwerken. We willen volop inzetten op elkaars sterkte. Flexibiliteit, expertise en jarenlange ervaring: we leggen de voordelen van een kleine en een grote organisatie samen. Dat is zowel voor onze patiënten als voor onze medewerkers een meerwaarde,” aldus Wim Allemeersch, algemeen directeur van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen.

“Als Tempus zijn wij trots dat we voor Wit-Gele Kruis de uitverkoren partij zijn en dat we vertrouwen krijgen. Dit is een bevestiging van onze groei de afgelopen jaren. Belangrijk voor ons is uiteraard dat we onszelf kunnen en mogen blijven. Onze naam en filosofie veranderen niet. We blijven Tempus Thuisverpleging, maar met een extra plus ;)” benadrukt oprichter Niels Van Cauteren. “Onze eigenheid is wat ons siert, en daar wil Wit-Gele Kruis net verder op inzetten. Het is een grote speler, die zich enorm bewust is van de uitdagingen in de sector vandaag. Met de traditionele recepten kan je hier geen antwoord meer op geven.”

“Wit-Gele Kruis is ondertussen al 85 jaar op de gekende manier op pad. Met deze samenwerking zetten we bakens uit voor de toekomst. We willen graag rond de tafel zitten met partners die met dezelfde insteek naar zorg kijken: warme, kwaliteitsvolle zorg bieden, transparant en in vertrouwen,” zegt Wim Allemeersch. “We zijn ervan overtuigd dat we zo de beste zorg kunnen verlenen aan onze patiënten, in volle samenwerking met al onze zorgpartners.”

***

Over Tempus

Tempus Thuisverpleging werd opgericht in 2015 door Niels Van Cauteren. Hij is psychiatrisch verpleegkundige van opleiding. De praktijk is intussen uitgegroeid tot een team van 70 verpleegkundigen, actief in de Waas- en Denderregio. Tempus zet in op een zeer flexibele dienstverlening met oog voor wensen en noden van de patiënt.Over Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen

Wit-Gele Kruis is de grootste organisatie voor thuisverpleging in Vlaanderen. In Oost-Vlaanderen verzorgen we maandelijks meer dan 17.000 patiënten. Wit-Gele Kruis is al 85 jaar een vaste waarde in de thuisverpleging. Als expert in thuisverpleging verlenen we zorg op maat volgens de meest recente verpleegkundige technieken. Warme zorg is de drijfveer van onze meer dan 1600 medewerkers, die in nauw contact staan met lokale huisartsen, ziekenhuizen, mantelzorgers en andere zorgpartners.

***

Groepsfoto vlnr: Peter Rasschaert (directeur zorg WGK OVL), Eliot Deforce (algemeen manager Tempus), An Rombaut (facilitair directeur WGK OVL), Niels Van Cauteren (oprichter en bestuurder Tempus), Wim Allmeersch (algemeen directeur WGK OVL) Perscontact: Annelies Vermandel - verantwoordelijke communicatie & marketing Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen | 0477/25 43 60 | annelies.vermandel@wgkovl.be  

 

Terug naar overzicht