Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Wit-Gele Kruis van Antwerpen gaat elektrisch

05 december 2016

Het Wit-Gele Kruis van Antwerpen voegde drie elektrische wagens toe aan zijn wagenpark. De thuiszorgorganisatie, goed voor jaarlijks meer dan 10 miljoen dienstkilometers, wil hiermee zijn ecologische voetafdruk verkleinen.
 

Drie medewerkers van afdeling Antwerpen rijden sinds vorige maand met een Renault Zoe. Zowel het verbruik als de onderhoudskosten liggen de helft lager dan de gekende Renault Clio waarmee de andere thuisverpleegkundigen rijden. Omwille van het beperkte kilometerbereik van 150 km van de elektrische wagen, is er bewust gekozen voor verpleegkundigen die deeltijds in het stadscentrum van Antwerpen werken. De organisatie hoopt de komende jaren het aantal elektrische wagens uit te breiden, voornamelijk in stedelijke gebieden.

Rijcomfort 

Verpleegkundige Nathalie Gyselinck: “De elektrische wagen biedt hetzelfde rijcomfort als een gewone wagen. Je moet wel rekening houden met het beperkte aantal kilometers per oplaadbeurt. Ik rijd daardoor defensiever. Ik probeer er zoveel mogelijk kilometers uit te halen. Voor het opladen van de batterij is er bij ons thuis een laadpaal geïnstalleerd. Twee uur oplaadtijd volstaat. Een groot voordeel nu het kouder wordt, is dat je de auto tijdens het opladen kan opwarmen. De auto is ook ergonomisch ingericht. Zo zijn de zetels, ook achteraan, iets hoger geplaatst.”
 

© 2019 Wit-Gele Kruis