Uitreiking kwaliteitslabel Qualicor Uitreiking kwaliteitslabel Qualicor

Wit-Gele Kruis van Antwerpen opnieuw bekroond met gouden kwaliteitslabel

Antwerpen

Op donderdag 16 juni ontving het Wit-Gele Kruis van Antwerpen het gouden label van Qualicor Europe. Dit is een accreditatie voor kwaliteitsvolle en veilige zorg. De organisatie liet zich in 2019 en nu opnieuw vrijwillig accrediteren. De auditoren hadden lof voor de uitgebouwde verpleegkundige expertise, warme cultuur, doorgroeikansen en afstemming van de zorg met de patiënten.

Een team van vier auditoren nam de werking van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen eind maart grondig onder de loep. Ze reden mee met de verpleegkundigen, bezochten alle afdelingen, namen procedures door, interviewden collega’s, patiënten en artsen … Zo toetsten ze of de zorg kwalitatief en veilig verloopt. In het eindrapport krijgt de organisatie een score van 99,5%. Ruim voldoende voor een gouden kwaliteitslabel.

Warme zorg maakt het verschil

Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe, vertelt: “Het Wit-Gele Kruis Antwerpen heeft met trots laten zien hoe alle collega’s hebben doorgebouwd op het fundament van de eerste accreditatie. De auditoren troffen een open, warme cultuur aan met een sterke focus op de combinatie van persoonlijke en professionele zorg. Waar mensen echt verschil kunnen maken.”

Algemeen directeur Stefaan Sarens vult tevreden aan: “Onze collega’s bieden dagelijks zorg volgens de hoogste standaarden. Ze volgen regelmatig bijscholingen en worden ondersteund door referentieverpleegkundigen, experten in verschillende domeinen. Ik ben er dus van overtuigd dat het label geen lucky shot is. Kwaliteit zit echt in onze kern verweven. Dat we ook complimenten krijgen voor onze warme aanpak, maakt me enorm trots. Dat is waar we voor staan: warme maar vooral authentieke zorg voor elke patiënt.”

Sterk coronapandemie door

Heel wat aandachtspunten van Qualicor, zoals handhygiëne en algemene infectiepreventie, bleken belangrijke pijlers in de strijd tegen het coronavirus. Directeur zorgbeleid Stef Peeters bevestigt: “Handen ontsmetten, beschermingsmaterialen dragen, propere en vuile materialen strikt scheiden … het zat er bij ons al ingebakken. We lieten ons niet overmannen door angst, maar bleven elke dag naar onze patiënten thuis gaan. Bovendien merk ik dat we ondanks - of misschien zelfs dankzij - de coronapandemie nog verder gegroeid zijn. Dat is de auditoren niet ontgaan. Het resulteert in een uitmuntend rapport.”

Meerwaarde voor patiënten en partners

Qualicor is voornamelijk gekend bij ziekenhuizen en woonzorgcentra. Directeur Stefaan Sarens geeft aan waarom het Wit-Gele Kruis van Antwerpen zich vrijwillig laat accrediteren: “Dit label toont onze patiënten, partners en potentiële collega’s dat we een sterke organisatie zijn. Samenwerking is belangrijk voor ons. Door grotendeels op dezelfde manier te werken als onze partners, weten ze dat ze op ons kunnen bouwen.”

Het volledige auditrapport kan je hier lezen.

Meer info voor pers: Stien Van Peer, communicatiemedewerker - 014-24 24 42 - communicatie@wgkantwerpen.be 

Terug naar overzicht