jobstudent Valerie jobstudent Valerie

Zomerheld in de kijker: Jobstudent Valerie

Limburg

Tijdens de zomerperiode en in de weekenden rekent Wit-Gele Kruis Limburg steeds meer op jobstudenten. Afgelopen jaar versterkten zo’n 150-160 studenten onze afdelingen in de vakantiemaanden. Een grote verlichting en een verademing voor onze vaste medewerkers. Dankzij de jobstudenten kunnen wij de continuïteit van onze zorg het hele jaar door garanderen en onze vaste collega’s op een welverdiend verlof sturen. Hoog tijd om onze zomerhelden eens in de verf te zetten.

Positieve ervaring

Een van onze vele jobstudenten is Valerie Hegge. Tijdens haar studie verpleegkunde in Leuven liep Valerie stage bij het Wit-Gele Kruis in Leuven. Later hoorde ze een medestudent vertellen over haar leuke ervaring als jobstudent bij Wit-Gele Kruis Limburg. Drie jaar later werkt Valerie nog steeds als jobstudent bij het Wit-Gele Kruis in Hamont-Achel. 

Haar ervaring? Positief! “Als verpleegkundige heb je vele mogelijkheden. Ik wou testen hoe thuiszorg mij lag. Het grote voordeel ten opzichte van werken in een ziekenhuis is dat je de kans krijgt om een band op te bouwen met patiënten. In een ziekenhuis is het contact vaak vluchtig en oppervlakkig.” Desondanks gaat Valerie toch niet verder in de thuiszorg, voor haar derde bachelor is ze zes maanden naar Oeganda om daar mee te werken aan een ontwikkelingsproject.

Leerschool

Wat volgt na haar bachelor zullen we nog zien, maar bij het Wit-Gele Kruis heeft ze alvast veel geleerd: niet alleen zorgkundige en verpleegkundige technieken, maar ook op het gebied van organisatie en zelfstandig werken. “Werken bij het Wit-Gele Kruis is een absolute leerschool voor studenten verpleegkunde. Het is leuk dat je, tijdens je studie, aan de slag kunt als zorgkundige. Je komt namelijk in situaties waarin je al verder kan nadenken vanuit je verpleegkundige achtergrond.”

“Daarnaast leer je veel van je collega’s op je afdeling en staan ze altijd klaar om je te ondersteunen. Je krijgt veel verantwoordelijkheid in een veilig kader. Ook de verschuiving van ziekenhuis naar thuiszorg vind ik interessant: waar thuiszorg vroeger voornamelijk uit hygiënische zorg bestond, kun je nu steeds meer gevarieerde technieken toepassen zoals het aansluiten van een chemopomp.” 

Sterke begeleiding

Elk jaar ziet de dienst HRM het aantal jobstudenten toenemen. “We zijn trots om deze studenten te verwelkomen”, zegt Anka Vankerkom, stafmedewerker van de dienst HRM. “Het is onze taak om ze op een gestructureerde manier te ontvangen en te begeleiden. Dat doen we onder meer met onze Warme Welkom Dagen waar we eerst alle administratieve taken samen in orde maken zoals hun contract, documenten Riziv, arbeidsreglement, enz. Daarnaast zorgen we met de collega’s van IT, wagenpark en zorgmateriaal dat ze hun tablet, wagen en materialen in correcte staat in ontvangst mogen nemen.”

“Om af te sluiten dompelen we ze in de wondere wereld van het Wit-Gele Kruis en krijgen ze uitleg over de werking van ons EVD. Ook onze missie, visie en alle andere zaken die ze moeten weten om onze warme,  kwalitatieve zorg tot bij onze patiënten te brengen,  worden onder de loep genomen.”

Doorstroming

Heel wat jobstudenten schuiven later door naar weekendwerk en versterken de afdeling gedurende vele weekenden doorheen het jaar. “We merken op dat twintig procent van de vakantiewerkers en weekendwerkers de weg daarna vindt naar een vaste, leuke en dynamische job als verpleegkundige. Een start als student binnen het Wit-Gele kruis betekent dus heel vaak een doorstroming naar andere mogelijkheden en functies. Dit hebben we mede te danken aan de goede opvang, begeleiding en de uitdagende taakinhoud van de thuiszorg. Daar mogen we terecht trots op zijn!”

Op zoek naar een studentenjob?

Wil jij, net als Valerie, ook bijverdienen en ervaring opdoen deze zomer? Start dan als jobstudent bij het Wit-Gele Kruis Limburg!

Vacatures

 

Terug naar overzicht