Zorgaanvraag | Wit-Gele Kruis
Zorg aanvragen

Zorgaanvraag

Een zorgaanvraag doen, hoe gaat dit in zijn werk?

Waar kunnen we je verzorgen?

Bij jou thuis

Onze verpleegkundigen komen bij jou aan huis. Maar 'thuis' is een heel rekbaar begrip als het over thuisverpleging gaat. Zo komen we ook

  • bij jou op school of in het kinderdagverblijf
  • op je werk
  • in je assistentiewoning (serviceflat)
  • in een instelling voor personen met een handicap

Bij het Wit-Gele Kruis in jouw buurt

Voor heel wat verzorgingen, zoals inspuitingen, wondzorgen, blaassondages kan je ook bij het Wit-Gele Kruis in jouw buurt terecht. Hiervoor maak je op voorhand een afspraak.

Op een tijdelijk ander adres in Vlaanderen

Als je tijdelijk bij een familielid of kennis elders in Vlaanderen verblijft, kan het Wit-Gele Kruis van een andere provincie meestal je zorg overnemen.

Neem altijd contact op met je vaste verpleegkundige als je adres tijdelijk wijzigt. Zo kunnen wij de nodige informatie doorgeven voor een vlot verloop van de verzorging.

Wie kan een beroep op ons doen?

Iedereen kan een beroep doen op het Wit-Gele Kruis ongeacht bij welk ziekenfonds je bent aangesloten.

 

Wanneer kan je bij ons terecht?

Het Wit-Gele Kruis biedt de verpleegkundige verzorging elke dag van het jaar, ook tijdens het weekend en op feestdagen. Indien nodig komen we meerdere keren per dag. Onze organisatie is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor elke zorgaanvraag.

Overdag

Bij het eerste bezoek bespreekt de verpleegkundige met jou de dagen en de tijdstippen waarop we de verzorging best toedienen. Het tijdstip kan soms wijzigen door onvoorziene situaties.

's Nachts

Heb je 's nachts dringende of specifieke zorg nodig? Dan staat het verpleegkundig nachtteam voor je klaar. Ook personen die aangesloten zijn op onze zorgcentrale kunnen bij ons terecht.

Hoeveel kost thuisverpleging?

Het Wit-Gele Kruis factureert de zorgen rechtstreeks aan je ziekenfonds. We hebben hiervoor wel je doktersvoorschrift nodig. Enkel zo betaalt je ziekenfonds de toegediende zorgen aans ons terug. Dit heet het 'derdebetalerssysteem'.

De wet bepaalt dat een beperkt aantal zorgen niet terugbetaald worden. In dat geval geeft je verpleegkundige meer informatie bij je zorgaanvraag.

Je krijgt maandelijks een overzicht van de uitgevoerde zorgen. Dit overzicht toont welke verpleegkundige prestaties aan jouw ziekenfonds gefactureerd zijn en welke prestaties je zelf moet betalen.

0

Financiële tegemoetkomingen

Op de pagina 'Voordelen en tegemoetkomingen in de thuiszorg' vind je meer uitleg over de voornaamste tegemoetkomingen waar ouderen en mantelzorgers aanspraak op kunnen maken. Wil je concreet weten wat dit voor jou inhoudt, neem dan contact op met de dienst maatschappelijk werk van je ziekenfonds.

 

Contacteer het Wit-Gele Kruis in jouw buurt

Of bekijk alle locaties

© 2015 Wit-Gele Kruis