Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes
Tip van onze diëtisten: let op een goede bordverdeling. Verdeel je bord bij het opscheppen in drie delen: een helft voor groenten (bij voorkeur seizoensgroenten), een kwart voor aardappelen of volkoren granen en een kwart voor vlees, vis, ei, peulvruchten of vervangproducten.
Ingrediënten voor 4 personen
320 g garnalen
800 g asperges
4 eieren
1 bussel peterselie
2 el halfvolle yoghurt
Peper
Zout (optioneel)
1 volkoren stokbrood
Bereiding
-
1
Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar in 10-15 minuten.
-
2
Kook de eieren hard in 8-10 minuten.
-
3
Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en prak ze met een vork. Schep er wat yoghurt onder om het smeuïg te maken.
-
4
Meng de gepelde garnalen en de fijngesnipperde peterselie eronder. Breng op smaak met peper.
-
5
Leg de asperges op een bord en werk af met het ei-garnalenmengsel.
-
6
Serveer met volkorenbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1871 kJ
/
447 kcal
Eiwitten:
37,10g
Vetten:
12,70g
waarvan verzadigd: 3,25g
waarvan verzadigd: 3,25g
Koolhydraten:
41.90g
waarvan suiker: 4,60g
waarvan suiker: 4,60g
Vezels:
8,40g
Natrium:
4,02g
Bronnen