Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes  Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes
zekergezond.be

Asperges met hardgekookte eieren en garnaaltjes

8 september 2021
4 december 2023

Tip van onze diëtisten: let op een goede bordverdeling. Verdeel je bord bij het opscheppen in drie delen: een helft voor groenten (bij voorkeur seizoensgroenten), een kwart voor aardappelen of volkoren granen en een kwart voor vlees, vis, ei, peulvruchten of vervangproducten.  

Ingredienten voor 4 personen

320 g garnalen
800 g asperges
4 eieren
1 bussel peterselie
2 el halfvolle yoghurt
Peper
Zout (optioneel)
1 volkoren stokbrood

Bereiding

  1. 1

    Schil de asperges en snij de harde onderkant af. Kook ze beetgaar in 10-15 minuten.

  2. 2

    Kook de eieren hard in 8-10 minuten.

  3. 3

    Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en prak ze met een vork. Schep er wat yoghurt onder om het smeuïg te maken.

  4. 4

    Meng de gepelde garnalen en de fijngesnipperde peterselie eronder. Breng op smaak met peper.

  5. 5

    Leg de asperges op een bord en werk af met het ei-garnalenmengsel.

  6. 6

    Serveer met volkorenbrood.

Voedingswaarden

Energie: 1871 kJ / 447 kcal
Eiwitten: 37,10g
Vetten: 12,70g
waarvan verzadigd: 3,25g
Koolhydraten: 41.90g
waarvan suiker: 4,60g
Vezels: 8,40g
Natrium: 4,02g
Bronnen

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.