avocadosalade met ananas, kip en walnoten
Een heerlijk zoete salade met vers fruit, kipfilet en noten
Ingredienten voor 2 personen
Bereiding
-
1
Vul de waterkoker, zet hem aan.
-
2
Leg de rauwe kipfilet in een steelpan, giet het kokende water er overheen en laat 15 minuten koken.
-
3
Snij de kroon van een ananas, snij door tweeën en 1 stuk weer in tweeën. Bewaar ¾ in folie in de koelkast.
-
4
Snij de kern en de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
5
Snij de avocado doormidden tot de pit, lepel de pit eruit en lepel vervolgens het vruchtvlees eruit.
-
6
Snij in blokjes en leg samen met de ananasblokjes in een kom.
-
7
Was de rucola en verdeel over 2 borden.
-
8
Hak de walnoten grof.
-
9
Meng de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
-
10
Haal de kip met een vork uit het water en controleer of hij gaar is.
-
11
Snij de kip in blokjes en laat even afkoelen.
-
12
Voeg de kip toe aan de ananas en avocado, hussel door elkaar en verdeel over de rucola.
-
13
Strooi de walnoten er overheen en druppel daarna de dressing er overheen.
-
14
Leg nu op beide salades een dotje preischeuten.
Voedingswaarden
waarvan verzadigd: 7,67g
waarvan suiker: 19,20g