Bavarois met frambozen en vanille Bavarois met frambozen en vanille

Bavarois met frambozen en vanille

5 april 2022
4 december 2023

Ingredienten voor 8 personen

300 g frambozen
4 el frambozenconfituur
200 g geleisuiker
150 g suiker
3 eieren
500 ml melk
500 ml room
2 vanillestokjes
5 blaadjes gelatine
200 g lange vingers
80 g boter

Bereiding

  1. 1

    Bedek een ronde springvorm met bakpapier. Maal de lange vingers fijn in een blender. Meng er de gesmolten boter onder.

  2. 2

    Schep alles op de bodem van de springvorm en duw goed aan. Besmeer met de confituur en zet in de koelkast.

  3. 3

    Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.

  4. 4

    Breng de frambozen met de geleisuiker aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.

  5. 5

    Splits de eieren en mix de eidooiers met de fijne suiker tot een egaal bleek mengsel.

  6. 6

    Schraap het vanillemerg uit de stokjes en voeg samen met de stokjes bij de melk. Breng op een zacht vuur aan de kook en zet het vuur daarna meteen uit. Verwijder de vanillestokjes.

  7. 7

    Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in de hete melk. Schenk de warme melk bij het eiermengsel en mix goed door.

  8. 8

    Giet het warm rood fruit door een zeef en duw het sap er goed uit. Giet dit bij het lauwe bavaroismengsel. Mix nog even door.

  9. 9

    Klop de room half op en spatel door het bavaroismengsel. Giet dit bovenop de taartbodem.

  10. 10

    Zet de bavaroistaart 30 minuten in de koelkast. Verdeel er nu de resterende frambozen over. Zet nog eens 3 uur in de vriezer.

Voedingswaarden

Energie: 5415 kJ / 1294 kcal
Eiwitten: 18,90g
Vetten: 67,80g
waarvan verzadigd: 43,40g
Koolhydraten: 150.10g
waarvan suiker: 133,40g
Vezels: 2,70g
Natrium: 194g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be