Foto broodje tonijnsalade Foto broodje tonijnsalade

Broodje tonijnsla met salsa verde en gepocheerd ei

Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
25 januari 2023
27 november 2023

Heb je door een ziekte - of een behandeling in het kader van een ziekte – soms een onprettige smaak in de mond? Voedingsmiddelen met een pittige of scherpe smaak kunnen dat probleem verzachten. Op dit broodje tonijnsla zorgt een salsa verde bijvoorbeeld voor een verrassende - én verrassend lekkere - twist.  

Ingredienten voor 4 personen

4 lichtbruine broodjes
160 g tonijn uit blik
4 eieren
5 blaadjes krulsla
water
azijn
2 el fijngehakte dragon
2 el fijngehakte dille
2 el fijngehakte bieslook
1 el gehakte kappertjes
1 teentje knoflook, fijngeperst
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie

Bereiding

  1. 1

    Meng voor de salsa verde de dragon, dille, bieslook, kappertjes, knoflook, balsamicoazijn en olijfolie en klop op met een vork.

  2. 2

    Halveer de broodjes en druppel er een beetje salsa verde op.

  3. 3

    Leg er krulsla op en schik de tonijnfilets ertussen.

  4. 4

    Pocheer de eitjes 3 minuten in kokend water met een scheutje azijn en laat ze even uitlekken op een keukendoek.

  5. 5

    Leg op ieder broodje een eitje en werk af met extra salsa verde.

Voedingswaarden

Energie: 2692 kJ / 644 kcal
Eiwitten: 31g
Vetten: 25,60g
waarvan verzadigd: 4,70g
Koolhydraten: 69.10g
waarvan suiker: 6g
Vezels: 6,10g
Natrium: 0,72g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.