Broodje tonijnsla met salsa verde en gepocheerd ei
Heb je door een ziekte - of een behandeling in het kader van een ziekte – soms een onprettige smaak in de mond? Voedingsmiddelen met een pittige of scherpe smaak kunnen dat probleem verzachten. Op dit broodje tonijnsla zorgt een salsa verde bijvoorbeeld voor een verrassende - én verrassend lekkere - twist.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Meng voor de salsa verde de dragon, dille, bieslook, kappertjes, knoflook, balsamicoazijn en olijfolie en klop op met een vork.
-
2
Halveer de broodjes en druppel er een beetje salsa verde op.
-
3
Leg er krulsla op en schik de tonijnfilets ertussen.
-
4
Pocheer de eitjes 3 minuten in kokend water met een scheutje azijn en laat ze even uitlekken op een keukendoek.
-
5
Leg op ieder broodje een eitje en werk af met extra salsa verde.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 4,70g
waarvan suiker: 6g
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)