Bruschetta met sardines en tomaten
Een heerlijk zomers gerechtje!
Ingrediënten voor 2 personen
2 sneden volkorenbrood of bruin stokbrood (70 g)
2 kleine tomaten (180 g)
2 sardines (70 g)
Kruidenkaas (10 g)
Enkele druppels olijfolie (5 g)
½ teentje knoflook (3 g)
Enkele blaadjes verse basilicum
Peper en zout
Bereiding
-
1
Snijd de tomaten in kleine stukjes en pers de knoflook erbij.
-
2
Breng het tomatenmengsel op smaak met peper en zout.
-
3
Rooster het brood krokant in een voorverwarmde oven (180°C).
-
4
Besmeer het brood met kruidenkaas en beleg rijkelijk met de tomatenstukjes.
-
5
Verdeel de sardines over de broodjes en werk af met enkele blaadjes basilicum en besprenkel met wat olijfolie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
882 kJ
/
211 kcal
Eiwitten:
13,70g
Vetten:
10g
waarvan verzadigd: 2,70g
waarvan verzadigd: 2,70g
Koolhydraten:
17.00g
waarvan suiker: 2,70g
waarvan suiker: 2,70g
Vezels:
3,10g
Natrium:
0,27g
Bronnen