Consommé met fijne groentjes
Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
0,5 kg kippenvleugels
1 wortel (grof gesneden)
1 halve prei (grof gesneden)
1 stengel selder (grof gesneden)
1 ui (grof gesneden)
1 laurierblad
Peper
1 eetlepel olie
75 g groentejulienne
Gehakte bieslook
Bereiding
-
1
Bak de kip aan in de olie zonder ze te laten kleuren.
-
2
Blus met 3 liter water.
-
3
Voeg de grof gesneden groenten (ui, prei, selder, wortel) en het laurierblad toe.
-
4
Breng op smaak met peper.
-
5
Breng aan de kook en laat 2 uur onafgedekt sudderen.
-
6
Giet de fond door een puntzeef en laat afkoelen.
-
7
Schep het gestolde vet eraf met een schuimspaan.
-
8
Serveer de consommé met de geblancheerde groentenjulienne en werk af met gehakte bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1005 kJ
/
241 kcal
Eiwitten:
26,90g
Vetten:
10,20g
waarvan verzadigd: 2,58g
waarvan verzadigd: 2,58g
Koolhydraten:
8.40g
waarvan suiker: 8,10g
waarvan suiker: 8,10g
Vezels:
3,80g
Natrium:
0,16g
Bronnen
Recept van Libelle Lekker - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis