Courgetteboot met rijst
Een piratenboot van courgette? Dat wordt gevaarlijk lekker én toch gezond!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Snij de ui, aubergines en tomaten in kleine blokjes.
-
2
Snij de courgette in twee in de lengte. Hol ze uit met een koffielepeltje en zorg dat de randen nog stevig zijn.
-
3
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
4
Snij het uitgehaalde vruchtvlees in stukjes en voeg bij de rest van de groenten.
-
5
Snij de kipfilet in kleine blokjes. Bak in 1 eetlepel olijfolie.
-
6
Voeg de fijngesneden groenten toe, kruid naar smaak en laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje.
-
7
Voeg de helft van de roomkaas toe aan de groenten. Kruid met oregano.
-
8
Vul de courgettehelften op met deze mengeling.
-
9
Wrijf de ovenschaal in met 1 el olijfolie. Leg de courgettes in de ovenschaal. Plaats in de oven voor 25 à 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de courgettes.
-
10
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
-
11
Verdeel 10 minuten voor het einde van de baktijd, de rest van de roomkaas over de courgettes.
-
12
Verdeel 10 minuten voor het einde van de baktijd, de rest van de roomkaas over de courgettes.
-
13
Leg de courgette op de rijst en werk af met het zeil.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 3,15g
waarvan suiker: 11,50g
Gezonde Kinderkookboek - aangepast door de diëtisten van Wit-Gele Kruis Limburg