Foto flatbread van aardappel Foto flatbread van aardappel

Flatbread van aardappel

Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
13 maart 2023
27 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

500 g aardappelen
120 g bloem
extra bloem
1 el bakpoeder
1 tl zout
1 tl nootmuskaat
2 lente-uitjes (gesnipperd)
1 el zonnebloemolie
2 el peterselie (fijngehakt)
2 el bieslook (fijngesnipperd)
2 el knoflookolie

Bereiding

  1. 1

    Gebruik het restje gekookte aardappelen of kook de rauwe aardappelen gaar in gezouten water en giet af. Pureer de gekookte aardappelen.

  2. 2

    Voeg de bloem, bakpoeder, zout, nootmuskaat, olie en lente-ui toe. Meng eerst met een lepel en kneed daarna met de hand. Voeg eventueel extra bloem toe, tot het deeg niet meer kleeft.

  3. 3

    Verdeel in delen, 2 delen per persoon, en rol tot balletjes. Leg elk balletje tussen twee vellen bakpapier en rol er met een deegrol over tot je platte pannenkoekjes krijgt van ongeveer 1 cm dikte.

  4. 4

    Doe een klein beetje olie in een anti-kleefpan. Bak de pannenkoekjes eerst op het bakpapier. Verwijder het bovenste papiertje. Draai om en verwijder ook het andere papiertje, bak goudbruin in ongeveer 2-4 minuten.

  5. 5

    Borstel de pannenkoekjes in met een beetje knoflookolie en strooi er de verse kruiden over.

Voedingswaarden

Energie: 1194 kJ / 284 kcal
Eiwitten: 3,40g
Vetten: 10,40g
waarvan verzadigd: 1,81g
Koolhydraten: 43.10g
waarvan suiker: 2,60g
Vezels: 2,20g
Natrium: 0,35g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)