Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
Een evenwichtig en gezond recept om brandend maagzuur (reflux) te voorkomen.
Ingrediënten voor 4 personen
600 g kabeljauwfilet
2 courgette
400 g geschraapte worteltjes
2 bosje lente-uitjes
8 el sojaroom
2 tl mosterd
6 el visbouillon
2 el fijngeknipte bieslook
Een snufje zout
Bereiding
-
1
Snijd de visfilet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in dunne reepjes (julienne).
-
2
Leg de kabeljauwfilet in een stoommand. Plaats de stoommand boven een laag kokend water in of op een (stoom)pan. Leg het deksel op de pan en stoom de vis in ca. 10 minuten gaar. Kook ondertussen de groenten drie minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Meng vlak voordat het stoomgerecht klaar is de room in een steelpannetje met de mosterd, de visbouillon, de bieslook en een snufje zout, en verwarm alles.
-
3
Schep de groenten op twee voorverwarmde borden, leg de vis erop en schep het sausje over de vis.
-
4
Dien eventueel op met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1071 kJ
/
256 kcal
Eiwitten:
29,50g
Vetten:
8,40g
waarvan verzadigd: 1,04g
waarvan verzadigd: 1,04g
Koolhydraten:
12.70g
waarvan suiker: 11,90g
waarvan suiker: 11,90g
Vezels:
6,50g
Natrium:
0,29g
Bronnen