Gezonde burger met zelfgemaakte ketchup
Fan van een lekkere burger, maar wil je het toch graag iets gezonder? Bekijk dan ons recept voor een gezonde hamburger!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Kruid het rundergehakt met peper en zout en voeg de gemalen kaas toe. Snij de ajuin fijn en voeg ook toe bij het vlees. Meng goed onder mekaar. Verdeel in 4 gelijke porties en maak er hamburgers van.
-
3
Snij de champignons in plakjes en bak in 1 eetlepel olijfolie.
-
4
Zet een pot water op en breng aan de kook, en zet ook een potje koud water klaar. Maak een kruisje onderaan de tomaten en snij het steeltje eruit. Dompel kort onder in het kokend water en laat daarna schrikken in het koude water. Haal het vel van de tomaten en snij in stukken.
-
5
Hak een sjalotje fijn, en stoof in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en de honing. Voeg ook de witte wijnazijn toe en laat even stoven. Mix fijn met de handmixer en breng op smaak met peper en zout.
-
6
Haal het vruchtvlees uit de avocado, en plet met een vork. Knijp er wat citroensap over uit, en kruid met peper en zout. Snij de mozzarella in plakjes.
-
7
Doe de resterende olijfolie in een pan en bak de hamburgers.
-
8
Snij de broodjes doormidden en bak nog even krokant in de oven.
-
9
Bouw de hamburgers op: beleg het broodje met de geplette avocado, gebakken champignons, enkele blaadjes spinazie, de hamburger, 2 plakjes mozzarella en smeer tenslotte de zelfgemaakte ketchup op het hoedje van de hamburger.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 9g
waarvan suiker: 8,50g
Aangepast recept van Sofie Dumont.