URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/gourmet-van-brochette-van-sint-jakobsnoten-met-champignons-en-zeekraal
Gourmet van brochette van sint-jakobsnoten met champignons en zeekraal Gourmet van brochette van sint-jakobsnoten met champignons en zeekraal
Foto: Lekker van bij ons

Gourmet van brochette van sint-jakobsnoten met champignons en zeekraal

Team Diabetes
Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
16 december 2024
30minuten
Een hoge cholesterol en toch zonder zorgen meegenieten aan de feesttafel? Dat kan met dit origineel gourmetrecept.

Ingrediënten voor 4 personen

16 sint-jakobsnoten 

1 el viskruiden 

4 lente-uien 

2 teentjes knoflook 

200 g champignons 

80 g zeekraal 

olijfolie 

Bereiding

  1. 1

    Dep de sint-jakobsnoten goed droog en kruid ze met de viskruiden. Snijd de lente-ui in stukken van 2 cm. Rijg telkens 2 sint-jakobsnoten aan een spies met daartussen een stukje lente-ui. Bestrijk ze met olijfolie. 

  2. 2

    Maak de champignons schoon en snijd ze in partjes. Meng er de zeekraal onder en giet er een scheutje olijfolie bij. Pers er de look bij en schud alles goed door elkaar. 

  3. 3

    Bak een portie champignon- en zeekraalsalade in je pannetje. Schuif de groenten aan de kant van zodra de champignons mooi goudbruin zien (of schep ze op je bord). Bak er nu een visbrochette in tot de vis langs beide kanten goudbruin ziet.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 708 kJ / 168 kcal
Eiwitten: 22,80g
Vetten: 6,40g
waarvan verzadigd: 1,10g
Zout: 1,38g
Koolhydraten: 4.70g
waarvan suiker: 1g
Vezels: 1,60g
Natrium: 3,40g
Bronnen

Lekker van bij ons

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.