Groenteburgers met pompoen en broccolini
Ingrediënten voor 4 personen
2 tomaten
50 g rucola
1 sjalot
400 g pompoenblokjes
150 g kikkererwten (blik)
1 teentje knoflook
3 takjes platte peterselie
2 takjes tijm
25 g pompoenpitten
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 el maïzena
0,50 tl cayennepeper
2 el bloem
4 bruine pistolets
boter of olie
Bereiding
-
1
Leg de pompoenblokjes in een ovenschaal. Besprenkel met 1 el olijfolie. Bak 20 minuten in de oven op 180°C.
-
2
Pel de sjalot en knoflook en snijd fijn. Spoel de kikkererwten.
-
3
Laat de pompoen afkoelen. Doe de helft ervan met de sjalot, look, kikkererwten, peterselie en tijm in de keukenmachine. Maal fijn.
-
4
Voeg de rest van de pompoen toe aan het mengsel, samen met de pompoenpitten, citroensap, maïzena en cayennepeper. Breng op smaak met zout.
-
5
Maak er burgers van en wentel ze door wat bloem. Laat opstijven in de koelkast.
-
6
Blancheer de broccolini’s 3 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water. Bak de burgers langs beide kanten krokant in wat boter of olie. Snijd de tomaten in plakken. Snijd de broodjes open.
-
7
Beleg de broodjes met rucola, burger, tomaat, broccolini en ketchup of saus naar keuze.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 2g
waarvan suiker: 4g