Havermoutmuffin met yoghurt en appel
Ingrediënten voor 4 personen
100 g havermoutvlokken
50 g amandelmeel
een halve theelepel bakpoeder
een halve theelepel speculaaskruiden
kaneelpoeder
zout
150 g Griekse yoghurt
50 ml melk
4 el honing
2 appelen (Jonagold)
2 eieren
4 el muesli
2 el rozijnen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
2
Mix de havervlokken tot meel en meng dit met het amandelmeel. Voeg het bakpoeder, de speculaaskruiden, de kaneel en een snuifje zout toe. Roer om.
-
3
Klop de yoghurt samen met melk, honing en eieren. Meng het geheel tot een luchtig gladde mix en meng deze onder het meel.
-
4
Schil en snijd de appels in blokjes. Roer onder het beslag. Voeg de rozijnen en 3 el muesli toe en meng alle ingrediënten een laatste keer.
-
5
Schenk het beslag in een muffin-bakvorm en strooi 1 el muesli over de vormpjes.
-
6
Bak 25-30 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 0,49g
waarvan suiker: 13,10g
Lekker van bij ons