URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/havermoutmuffin-met-yoghurt-en-appel
havermoutmuffins gestapeld op een bordje havermoutmuffins gestapeld op een bordje
Foto: © Lekker van bij ons

Havermoutmuffin met yoghurt en appel

Team Diabetes
Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
22 april 2025
23 april 2025
45minuten

Ingrediënten voor 4 personen

100 g havermoutvlokken 

50 g amandelmeel 

een halve theelepel bakpoeder

een halve theelepel speculaaskruiden

kaneelpoeder

zout

150 g Griekse yoghurt 

50 ml melk 

4 el honing 

2 appelen (Jonagold) 

2 eieren 

4 el muesli 

2 el rozijnen 

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  2. 2

    Mix de havervlokken tot meel en meng dit met het amandelmeel. Voeg het bakpoeder, de speculaaskruiden, de kaneel en een snuifje zout toe. Roer om. 

  3. 3

    Klop de yoghurt samen met melk, honing en eieren. Meng het geheel tot een luchtig gladde mix en meng deze onder het meel. 

  4. 4

    Schil en snijd de appels in blokjes. Roer onder het beslag. Voeg de rozijnen en 3 el muesli toe en meng alle ingrediënten een laatste keer. 

  5. 5

    Schenk het beslag in een muffin-bakvorm en strooi 1 el muesli over de vormpjes. 

  6. 6

    Bak 25-30 minuten in de oven. 

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 624,75 kJ / 148,75 kcal
Eiwitten: 4,80g
Vetten: 4,28g
waarvan verzadigd: 0,49g
Zout: 0,35g
Koolhydraten: 21.54g
waarvan suiker: 13,10g
Vezels: 2,10g
Natrium: 0,14g
Bronnen

Lekker van bij ons

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.