Hondshaai met prei en Duglérésaus
Lekker en gezond koken en toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen? Dat kan met dit feestelijk visgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Snijd de hondshaai in porties en kruid met peper en zout.
-
3
Pel de sjalot, snipper fijn en stoof in een klontje boter. Overgiet met de witte wijn en visfumet en breng aan de kook.
-
4
Leg er de stukjes hondshaai in, dek af met aluminiumfolie en gaar in de hete oven gedurende 10 à 12 minuten.
-
5
Haal de vis uit de pan, houd warm en zeef het kookvocht in een pan.
-
6
Giet de room, visfumet of bouillon toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder.
-
7
Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
-
8
Smelt een klontje boter in een pan. Maak de prei schoon, snijd in hapklare stukken en stoof gaar in de warme pan.
-
9
Serveer de hondshaai met de gestoofde prei, de saus en werk af met de tomatenblokjes.
-
10
Bestrooi met fijngesnipperde bieslook en dille.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 14,80g
waarvan suiker: 5,10g
Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be