Hondshaai Hondshaai
Foto: © Lekker van bij ons

Hondshaai met prei en Duglérésaus

3 december 2021
1 december 2023

Lekker en gezond koken en toch voldoende voedingsstoffen binnen krijgen? Dat kan met dit feestelijk visgerecht.  

Ingredienten voor 4 personen

600 g hondshaai
2 prei
1 tomaat
1 sjalot
1 teentje knoflook
50 ml witte wijn
300 ml visfumet
100 ml room
10 g bieslook
10 g dille
2 el boter
peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Snijd de hondshaai in porties en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Pel de sjalot, snipper fijn en stoof in een klontje boter. Overgiet met de witte wijn en visfumet en breng aan de kook.

  4. 4

    Leg er de stukjes hondshaai in, dek af met aluminiumfolie en gaar in de hete oven gedurende 10 à 12 minuten.

  5. 5

    Haal de vis uit de pan, houd warm en zeef het kookvocht in een pan.

  6. 6

    Giet de room, visfumet of bouillon toe. Laat inkoken tot de gewenste dikte. Mix er een klontje boter onder.

  7. 7

    Snijd de tomaatjes in vier en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

  8. 8

    Smelt een klontje boter in een pan. Maak de prei schoon, snijd in hapklare stukken en stoof gaar in de warme pan.

  9. 9

    Serveer de hondshaai met de gestoofde prei, de saus en werk af met de tomatenblokjes.

  10. 10

    Bestrooi met fijngesnipperde bieslook en dille.

Voedingswaarden

Energie: 2195 kJ / 525 kcal
Eiwitten: 28,50g
Vetten: 41,30g
waarvan verzadigd: 14,80g
Koolhydraten: 7.70g
waarvan suiker: 5,10g
Vezels: 3,50g
Natrium: 1,01g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.