Koude groentesoep
Een heerlijk fris soepje boordevol vitaminen voor een zomerse dag.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g tomaten (ontveld)
1 kleine courgette
1 rode en 1 gele paprika (ontveld)
1 ui
4 stengels bleekselder
1 teentje knoflook
3 eetlepels limoen-of citroensap
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 l zoutarme, magere kippenbouillon (afgekoeld)
Op smaak brengen met peper en/of cayennepeper
Bereiding
-
1
Snij de groenten fijn en pureer ze in de blender.
-
2
Pers het teentje knoflook fijn.
-
3
Voeg het limoen- of citroensap toe.
-
4
Voeg de bouillon toe tot de gewenste consistentie.
-
5
Werk af met peterselie en breng op smaak met de kruiden.
-
6
Tip: indien je de tomaten en paprika’s eerst even stooft in 1 eetlepel olijfolie, verhoog je de beschikbaarheid van het aanwezige lycopeen en maak je je soepje nog gezonder.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
521 kJ
/
129 kcal
Eiwitten:
5,40g
Vetten:
2,60g
waarvan verzadigd: 1,27g
waarvan verzadigd: 1,27g
Koolhydraten:
16.10g
waarvan suiker: 13,60g
waarvan suiker: 13,60g
Vezels:
5,80g
Natrium:
0,86g
Bronnen
Recept van Vlaamse Diabetesliga - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis