Kruidige ovenschotel met zalm, zoete aardappel en boerenkool
Een winterse ovenschotel boordevol smaak!
Ingrediënten voor 2 personen
Bereiding
-
1
Pel en snipper het knoflook en de ui.
-
2
Vul twee middelgrote potten voor de helft met water, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook.
-
3
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
4
Schil en snijd de zoete aardappelen in schijfjes van 3 millimeter. Kook ze in ongeveer 6 minuten net gaar.
-
5
Kook de boerenkool circa 10 minuten in de andere kookpot. Giet af en laat goed uitlekken.
-
6
Snijd de tomaat in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
7
Roerbak het knoflook, de ui en komijn 1 minuut in de olie.
-
8
Roerbak de boerenkool enkele minuten op hoog vuur mee en schep de tomaten en 1/2 eetlepel cottage cheese erdoor.
-
9
Breng op smaak met zout en peper.
-
10
Verdeel de boerenkool in een ovenschaal voor 2 personen.
-
11
Leg de zoete aardappelschijfjes er dakpansgewijs op en bestrooi ze met zout.
-
12
Verdeel de cottage cheese erover en bestrooi met de geraspte kaas.
-
13
Zet de schotel 10 minuten in de oven.
-
14
Bak of pocheer de zalmmoten en serveer bij de ovenschotel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 10,10g
waarvan suiker: 9,80g