Lepelhapjes met roomkaas en toppings
Gezond genieten kan al van bij het aperitief. Deze lepelhapjes staan garant voor een goede dosis calcium en vitamine D en helpen zo je spieren en botten sterk te houden. Het recept hieronder is goed voor 16 x ham & pesto, 16 x tex-mex en 16 x vis.
Ingrediënten voor 8 personen
300 g roomkaas
0,50 limoen (sap en zeste)
1 tl citroensap
4 zongedroogde tomaten
4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
2 el groene pesto
16 blaadjes basilicum
125 g maïs
1 tomaat
0,25 rode ui
0,50 limoen (sap)
2 takjes koriander
0,50 rode chilipeper
olijfolie
2 gerookte forel
4 radijzen
4 takjes dille
peper
zout
Bereiding
-
1
Laat de roomkaas een nachtje uitlekken.
-
2
Rasp er zeste van de citroen bij de roomkaas en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Lepel de kaas in een spuitzak met een klein mondje en spuit een klein toefje op de lepeltjes.
-
4
Werk de lepeltjes af met de door jou gekozen topping. Schep alles op de bodem van de springvorm en duw goed aan.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1064 kJ
/
255 kcal
Eiwitten:
14g
Vetten:
17,50g
waarvan verzadigd: 8,80g
waarvan verzadigd: 8,80g
Koolhydraten:
9.10g
waarvan suiker: 6,10g
waarvan suiker: 6,10g
Vezels:
2,10g
Natrium:
403g
Bronnen
Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be