Lepelhapjes met roomkaas en toppings Lepelhapjes met roomkaas en toppings
Foto: © Lekker van bij ons

Lepelhapjes met roomkaas en toppings

26 april 2022
2 december 2023

Gezond genieten kan al van bij het aperitief. Deze lepelhapjes staan garant voor een goede dosis calcium en vitamine D en helpen zo je spieren en botten sterk te houden.  Het recept hieronder is goed voor 16 x ham & pesto, 16 x tex-mex en 16 x vis.

Ingredienten voor 8 personen

300 g roomkaas
0,50 limoen (sap en zeste)
1 tl citroensap
4 zongedroogde tomaten
4 sneetjes gedroogde Meesterlyck-ham
2 el groene pesto
16 blaadjes basilicum
125 g maïs
1 tomaat
0,25 rode ui
0,50 limoen (sap)
2 takjes koriander
0,50 rode chilipeper
olijfolie
2 gerookte forel
4 radijzen
4 takjes dille
peper
zout

Bereiding

  1. 1

    Laat de roomkaas een nachtje uitlekken.

  2. 2

    Rasp er zeste van de citroen bij de roomkaas en roer het citroensap erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Lepel de kaas in een spuitzak met een klein mondje en spuit een klein toefje op de lepeltjes.

  4. 4

    Werk de lepeltjes af met de door jou gekozen topping. Schep alles op de bodem van de springvorm en duw goed aan.

Voedingswaarden

Energie: 1064 kJ / 255 kcal
Eiwitten: 14g
Vetten: 17,50g
waarvan verzadigd: 8,80g
Koolhydraten: 9.10g
waarvan suiker: 6,10g
Vezels: 2,10g
Natrium: 403g
Bronnen

Een aangepast recept van één van onze diëtisten op basis van een recept van lekkervanbijons.be

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.