Macaroni ovenschotel met kip en spinazie
Een ovenschotel met een roomsausje en lekker veel groenten? Onderstaand gerecht tover je in 30 minuten op tafel.
Tip: je kan dit recept eenvoudig omvormen tot een laag FODMAP variant. Vervang de platte kaas door een lactosevrije optie en de pasta door een glutenvrije optie.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
-
2
Kook de macaroni gaar volgens de instructies op de verpakking.
-
3
Was de spinazie.
-
4
Zet een grote ketel op het vuur en laat 1 el vloeibaar smelten op een heet vuur. Voeg daarna de spinazie geleidelijk aan toe en laat deze slinken. Kruid de spinazie met de peper.
-
5
Verhit 1 el vloeibaar vetstof in een koekenpan en bak de kipfilet gaar.
-
6
Snijd de courgette en tomaat in stukjes. Spoel de champignons goed af en laat ze uitlekken.
-
7
Voeg de courgette en tomaat toe aan de kipfilet en bak mee tot ze zacht worden. Voeg dan ook de champignons toe en bak twee minuten mee.
-
8
Roer de spinazie er doorheen en daarna ook de kaas er doorheen en breng verder op smaak met, peper en paprikapoeder.
-
9
Giet de macaroni af en roer deze door het spinazie mengsel.
-
10
Schep in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
-
11
Zet de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 8,84g
waarvan suiker: 5,30g