Ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en aardappelen
Af en toe heeft iedereen nood aan wat comfort food. Dat is als stomapatiënt niet anders. Deze ovenschotel met witloof, hesp, kaassaus en een heerlijk krokant kaaskorstje laat ook jou mee genieten. Heerlijk met aardappelschijfjes.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm de oven op 200 °C.
-
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd het witloof in dunne reepjes.
-
3
Zet een hoge, ovenbestendige pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak het witloof 3- 4 minuten, het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Kruid met peper en zout.
-
4
Voeg dan de room toe en breng aan de kook. Voeg de helft van de geraspte kaas toe en roer tot alle kaas gesmolten is. Is de saus wat te dik? Leng dan aan met een scheutje water of melk. Proef de saus en kruid af naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Snijd de ham in kleine reepjes en voeg toe aan de saus.
-
6
Verdeel de aardappelschijfjes over de saus met het witloof. Schenk de room over de aardappelschijfjes en verdeel er dan de rest van de kaas over.
-
7
Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 13,21g
waarvan suiker: 8g
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)