URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/papillot-met-zalm-en-mozzarella

Papillot met zalm en mozzarella

31 augustus 2016
31 oktober 2024

Deze papillot van zalm zit boordevol vitaminen en voedingsstoffen en kan je het hele jaar door klaar maken.

Ingrediënten voor 4 personen

4 zalmfilets van elk 100 g
125 g mozzarella light
4 gepelde tomaten
1 citroen
Verse basilicum
8 zwarte olijven (ontpit)
1 eetlepel kappertjes
4 koffielepels olijfolie
Peper en een snufje zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Hak de olijven, kappertjes en basilicum fijn

  3. 3

    Snij de gepelde tomaten en mozzarella in fijne plakjes

  4. 4

    Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met een beetje olijfolie

  5. 5

    Verdeel de olijven, kappertjes en basilicum over de vellen en leg op elk vel een zalmfilet

  6. 6

    Beleg met plakjes tomaat en mozzarella

  7. 7

    Besprenkel elk stukje zalm met een koffielepel olijfolie en een paar druppels citroensap

  8. 8

    Kruid met peper en een zout

  9. 9

    Vouw de folie dicht en verhit de papillotten 20 minuten in de warme oven.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 1482 kJ / 358 kcal
Eiwitten: 25,90g
Vetten: 25g
waarvan verzadigd: 5,18g
Koolhydraten: 5.10g
waarvan suiker: 3,50g
Vezels: 2,90g
Natrium: 0,34g

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.