Foto quinoasalade met zalm en geroosterde paprika Foto quinoasalade met zalm en geroosterde paprika

Quinoasalade met zalm en geroosterde paprika

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
5 oktober 2022
1 december 2023

Deze quinoasalade zit boordevol gezonde vetten. Dit recept is bovendien geschikt voor personen die gluten- en lactosevrij eten. 

Ingredienten voor 2 personen

2 el olijfolie
2 stukken zalm
1 el rode wijnazijn
1 klein teentje look
160 g quinoa
1 potje geroosterde paprika’s (± 300 g)
30 g geroosterde pistachenoten
Handje koriander (optioneel)
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  2. 2

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de zalm.

  3. 3

    Kruid de zalm met peper en zout.

  4. 4

    Snijd de geroosterde paprika’s in stukken.

  5. 5

    Neem een kommetje, pers de knoflook erin uit en meng met de olijfolie, peper, zout en rode wijnazijn onder elkaar.

  6. 6

    Giet de quinoa af en roer er de olijfoliedressing, paprika’s, koriander en pistachenoten onder.

  7. 7

    Serveer met de gebakken zalm.

Voedingswaarden

Energie: 2021 kJ / 481 kcal
Eiwitten: 35,80g
Vetten: 21g
waarvan verzadigd: 3,40g
Koolhydraten: 31.00g
waarvan suiker: 1,40g
Vezels: 3,50g
Natrium: 0,68g
Bronnen

Gebaseerd op een recept van eatingwell.com  

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.