Quinoasalade met zalm en geroosterde paprika
Deze quinoasalade zit boordevol gezonde vetten. Dit recept is bovendien geschikt voor personen die gluten- en lactosevrij eten.
Ingrediënten voor 2 personen
2 el olijfolie
2 stukken zalm
1 el rode wijnazijn
1 klein teentje look
160 g quinoa
1 potje geroosterde paprika’s (± 300 g)
30 g geroosterde pistachenoten
Handje koriander (optioneel)
Peper en zout
Bereiding
-
1
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
-
2
Verwarm 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de zalm.
-
3
Kruid de zalm met peper en zout.
-
4
Snijd de geroosterde paprika’s in stukken.
-
5
Neem een kommetje, pers de knoflook erin uit en meng met de olijfolie, peper, zout en rode wijnazijn onder elkaar.
-
6
Giet de quinoa af en roer er de olijfoliedressing, paprika’s, koriander en pistachenoten onder.
-
7
Serveer met de gebakken zalm.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2021 kJ
/
481 kcal
Eiwitten:
35,80g
Vetten:
21g
waarvan verzadigd: 3,40g
waarvan verzadigd: 3,40g
Koolhydraten:
31.00g
waarvan suiker: 1,40g
waarvan suiker: 1,40g
Vezels:
3,50g
Natrium:
0,68g
Bronnen
Gebaseerd op een recept van eatingwell.com