Rijstpap 'op grootmoeders wijze'
Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je met dit recept.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Spoel de rijst en laat uitlekken.
-
2
Breng de melk aan de kook.
-
3
Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.
-
4
Verwijder het vanillestokje.
-
5
Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.
-
6
Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.
-
7
Laat de rijstpap een beetje afkoelen.
-
8
Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.
-
9
Serveer de rijstpap met bruine suiker.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 3,39g
waarvan suiker: 54,60g
Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)