Foto rijstpap 'op grootmoeders wijze' Foto rijstpap 'op grootmoeders wijze'

Rijstpap 'op grootmoeders wijze'

Bart Verkerken
Diëtist Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen
8 mei 2023
29 november 2023

Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je met dit recept.  

Ingredienten voor 4 personen

1 l melk
130 g rijst
75 g suiker
1 capsule saffraan
2 eidooiers
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
bruine suiker

Bereiding

  1. 1

    Spoel de rijst en laat uitlekken.

  2. 2

    Breng de melk aan de kook.

  3. 3

    Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.

  4. 4

    Verwijder het vanillestokje.

  5. 5

    Voeg de rijst toe aan de melk en breng 30 minuten of langer aan de kook op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.

  6. 6

    Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.

  7. 7

    Laat de rijstpap een beetje afkoelen.

  8. 8

    Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.

  9. 9

    Serveer de rijstpap met bruine suiker.

Voedingswaarden

Energie: 1822 kJ / 437 kcal
Eiwitten: 12,40g
Vetten: 7g
waarvan verzadigd: 3,39g
Koolhydraten: 79.80g
waarvan suiker: 54,60g
Vezels: 1,10g
Natrium: 0,12g
Bronnen

Een recept van lekkervanbijons.be, geselecteerd door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde) 

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.