Foto courgettesoep Foto courgettesoep

Romige courgettesoep met spekjes

Charlotte Mermans
Diëtiste Wit-Gele Kruis van Antwerpen
11 februari 2024
12 februari 2024
35minuten

Ingredienten voor 2 personen

1 courgette

500 ml groentebouillon (niet vetarm) 

2 kleine aardappels 

75 ml kookroom of slagroom 

50 g spekreepjes 

1 ui 

1 teentje knoflook 

1 tl tijm 

1 tl rozemarijn 

1 el olijfolie 

peper naar smaak 

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de courgette en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook. 

  2. 2

    Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder olie. 

  3. 3

    Doe ondertussen een klein scheutje olie in een kookpot. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de courgette, de aardappels en de kruiden toe. Laat vijf minuten aanstoven.   

  4. 4

    Voeg de bouillon toe. Laat alles minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen. 

  5. 5

    Haal de krokant gebakken spekjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.  

  6. 6

    Als de aardappels zacht zijn, kan je de soep met een staafmixer glad mixen.  

  7. 7

    Roer de room door je soep. Voeg de spekblokjes toe. Breng op smaak met een snufje peper. 

Voedingswaarden

Energie: 1503,10 kJ / 359 kcal
Eiwitten: 9,20g
Vetten: 25,90g
waarvan verzadigd: 12,10g
Zout: 1,20g
Koolhydraten: 20.50g
waarvan suiker: 8,30g
Vezels: 4,10g