Romige courgettesoep met spekjes
Deze courgettesoep zorgt ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ideaal om herstel te bevorderen of aan te sterken.
Ingrediënten voor 2 personen
1 courgette
500 ml groentebouillon (niet vetarm)
2 kleine aardappels
75 ml kookroom of slagroom
50 g spekreepjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1 el olijfolie
peper naar smaak
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de courgette en snijd in kleine stukjes. Snipper de ui. Pers het teentje knoflook.
-
2
Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder olie.
-
3
Doe ondertussen een klein scheutje olie in een kookpot. Fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de courgette, de aardappels en de kruiden toe. Laat vijf minuten aanstoven.
-
4
Voeg de bouillon toe. Laat alles minimaal 15 minuten zachtjes pruttelen.
-
5
Haal de krokant gebakken spekjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
-
6
Als de aardappels zacht zijn, kan je de soep met een staafmixer glad mixen.
-
7
Roer de room door je soep. Voeg de spekblokjes toe. Breng op smaak met een snufje peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 12,10g
waarvan suiker: 8,30g