Salade van vergeten groenten
Vergeten groenten zijn terug helemaal in. Deze salade met vergeten groeten kan je met bruin brood of ham serveren. Je kunt ook opgelegde peertjes gebruiken en het sap inkoken tot saus.
Ingrediënten voor 4 personen
1/2 kleine pompoen
1/2 bot raapjes
1 koolrabi
1 preiwit
1 pastinaak
1 verse rode biet
1/2 bakje champignons
4 handenvol postelein
1 klein bokaaltje peren op grootmoeders wijze
4 plakjes gerookte ham
Een scheutje sesamolie
1 dl rode wijnazijn
Klontje boter
Bereiding
-
1
Snijd alle groenten met uitzondering van de pompoen in julienne.
-
2
Gaar de groenten in kokend water.
-
3
Snijd intussen het vruchtvlees van de pompoen in partjes.
-
4
Giet de geblancheerde groentjes af en verfris ze onder koud stromend water tot ze volledig afgekoeld zijn.
-
5
Doe wat geklaarde boter in de pan en bak er de partjes pompoen in. Kruid met grof zeezout. Stoof de peren in wijnazijn.
-
6
Haal de julienne van groenten even door warme boter. Roer er de postelein door.
-
7
Schik alle groenten met de peertjes op het bord en werk af met de saus.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1118 kJ
/
268 kcal
Eiwitten:
13,30g
Vetten:
7,90g
waarvan verzadigd: 3,04g
waarvan verzadigd: 3,04g
Koolhydraten:
30.00g
waarvan suiker: 21,20g
waarvan suiker: 21,20g
Vezels:
12,50g
Natrium:
0,80g
Bronnen