Shakshuka
Ingrediënten voor 4 personen
1 ui
2 teentjes look
2 rode paprika's
1 groene paprika
1 rode chilipeper
3 eetlepels peterselie
800 g tomatenblokjes uit blik
2 theelepels tomatenpuree
2 theelepels komijnpoeder
8 eieren
4 eetlepels olijfolie
peper
Bereiding
-
1
Snipper de ui fijn. Pers de look en hak de chilipeper.
-
2
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in blokjes.
-
3
Bak de ui met de look en de chilipeper glazig in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en komijnpoeder toe en roerbak 1 minuut verder.
-
4
Doe het blik tomaten en paprikablokjes bij de saus en schep alles om. Kruid met peper.
-
5
Zet het deksel op de pan en laat 20 minuten op een zacht vuur pruttelen.
-
6
Druk met de bolle kant van een lepel 8 holletjes in het tomatenmengsel. Breek boven elke holte voorzichtig een ei en kruid ze met peper. Zet het deksel opnieuw op de pan en laat verder zachtjes bakken tot het eiwit gestold is.
-
7
Bestrooi de shakshuka met de peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 5,60g
waarvan suiker: 16,30g