Vanille-plattekaasvla
Zin een gezondere versie van een vanillepudding? Kijk hieronder dan hoe je onze 'vanille plattekaasvla' moet maken!
Ingrediënten voor 4 personen
20 g vanille puddingpoeder
300 ml halfvolle melk
4 eetlepels suiker
300 g halfvolle plattekaas
1 sinaasappel
Bereiding
-
1
Los het vanillepuddingpoeder op in 50 ml melk.
-
2
Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook.
-
3
Voeg het opgeloste vanillepuddingpoeder al roerend toe aan de kokende melk. Breng opnieuw aan de kook en laat eventjes doorkoken.
-
4
Laat de vanillepudding afkoelen en vermeng daarna met de plattekaas.
-
5
Snijd de sinaasappel in schijfjes.
-
6
Schenk de vla in 4 schaaltjes en garneer met de sinaasappel.
-
7
Laat opstijven in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
791 kJ
/
189 kcal
Eiwitten:
8,80g
Vetten:
4,30g
waarvan verzadigd: 2,70g
waarvan verzadigd: 2,70g
Koolhydraten:
28.40g
waarvan suiker: 24,30g
waarvan suiker: 24,30g
Vezels:
0,60g
Natrium:
0,31g