Winterse witloofsoep
Een heerlijke wintersoep!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Pel de uien en snipper ze grof.
-
2
Verhit een klontje boter in een ruime stoofpot op een matig vuur. Stoof hierin de stukjes ui aan, maar let erop dat ze niet kleuren.
-
3
Schil de aardappels en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de stoofpot met uien en laat alles een paar minuten stoven.
-
4
Zet het vuur lager en neem even de tijd om het witloof voor te bereiden.
-
5
Hou ongeveer een kwart van het witloof opzij, want dat gebruiken we later als garnituur voor de soep.
-
6
Snij het verkleurde uiteinde van de stronkjes witloof en snipper de groente grof. Voeg de stukjes witloof toe aan de stoofpot. Laat de groenten nog 5 minuten meestoven op een zacht vuurtje. Roer alles regelmatig even om.
-
7
Bind enkele laurierblaadjes, enkele takjes tijm en enkele peterseliestengels samen tot een bouquet garni. Laat het kruidentuiltje meestoven met de groenten.
-
8
Strooi het (zachte) currypoeder in de pot en roer al de groenten om.
-
9
Schenk de kippen- of groentebouillon in de pot en laat de soep 30 minuten sudderen op een matig vuur.
-
10
Verwijder het bouquet garni uit de soepketel.
-
11
Mix de soep glad met een staafmixer. Neem er de tijd voor zodat je een fluweelzacht resultaat krijgt.
-
12
Proef de soep en kruid ze naar smaak met een beetje peper en wat zout.
-
13
Schenk de melk in de soep en mix ze nog een laatste keer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 2,26g
waarvan suiker: 10,40g