Zalm in de oven met kerstomaten en courgette
Moet het snel gaan? Met dit gerecht zet je in een wip een gezonde én lekkere schotel op tafel. De zalm wordt heerlijk smeuïg, de tomaatjes heel zacht en de courgette oogt en smaakt lekker origineel.
Ingrediënten voor 4 personen
4 zalmfilets
Peper & zout
Olijfolie
1 bakje kerstomaten, gehalveerd
1 courgette
Bereiding
-
1
Leg de zalmfilets in een ruime ovenschaal. Breng goed op smaak met peper en zout.
-
2
Verdeel er de kerstomaatjes over.
-
3
Snij de courgette met een dunschiller in slierten. Verdeel over de zalm.
-
4
Bedruppel alles met olijfolie.
-
5
Zet 20 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
-
6
Tip: serveer met pasta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1216 kJ
/
293 kcal
Eiwitten:
20,60g
Vetten:
20,40g
waarvan verzadigd: 2,84g
waarvan verzadigd: 2,84g
Koolhydraten:
5.40g
waarvan suiker: 5,20g
waarvan suiker: 5,20g
Vezels:
2,80g
Natrium:
0,13g