Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Thuisverpleging

Thuisverpleging en thuishulp

Heb je een specifieke zorg nodig, hulp bij dagelijkse activiteiten, begeleiding of ondersteuning? Het Wit-Gele Kruis is er voor jou. We kijken samen met jou, je mantelzorger, je artsen en andere zorgverleners hoe we je het beste kunnen helpen en problemen kunnen voorkomen.

Hulp bij medicatie o.a. inspuitingen, aerosol, pijnbestrijding ... Hulp bij medicatie

Een correcte inname van je medicatie - de dosis en het tijdstip van inname - zijn belangrijk. Wij zetten medicatie voor je klaar, geven jou de voorgeschreven inspuitingen, dienen medicatie toe via de sonde of helpen jou bij de voorbereiding ervan.

Meer weten
Wondzorg: een goede wondverzorging van jouw wonde Wondzorg

Kamp je met een kleine of grote, eenvoudige of eerder complexe, chronische of acute wonde? Het Wit-Gele Kruis helpt je bij jouw wondverzorging. Heb je een stoma? Ook dan kan je bij ons terecht.

Meer weten
Hygiënische zorg ((haren) wassen, klaarmaken voor dag & nacht, ...) Hygiënische zorg

Heb je hulp nodig bij je dagelijkse verzorging? Het Wit-Gele Kruis helpt je met je hygiënische zorg waarbij jij je comfortabel en goed voelt.

Meer weten
diabetes Diabetes

Diabetes is een chronische ziekte die zowel oudere als jonge mensen treft. Een goede opvolging van je diabetes door het correct innemen van medicatie, het opvolgen van je bloedsuikergehalte, voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding voorkomt complicaties.

Meer weten
Maag & darmen o.a. stoma, sondevoeding, stoelgangverlies,... Maag & darmen

Heb je hulp nodig bij de zorg voor je stoma? Krijg je voeding via een sonde? Of kamp je met problemen met je darmen? Dan kan onze thuisverpleegkundige je helpen.

Meer weten
Blaas & nieren o.a. stoma, incontinentie, dialyse,... Blaas & nieren

Heb je last van ongewenst urineverlies of kamp je met blaas- of nierproblemen? Dan helpt onze thuisverpleegkundige jou.

Meer weten
Hart & bloedvaten: zorg bij hoge bloeddruk, na beroerte of hersenbloeding, spataders Hart & bloedvaten

Hart- en vaatziekten komen vaak voor. Onze thuisverpleegkundigen helpen je bij complicaties en/of bij een hersenbloeding. Ook aan preventie hechten we belang.

Meer weten
Hulp bij behandelingen aan luchtwegen: zuurstoftherapie, aerosol, puffers, slijmen wegzuigen, tracheostomiesonde of spraakprothese reinigen Luchtwegen

Ook voor zorg en ondersteuning bij behandelingen aan de luchtwegen kan je terecht bij het Wit-Gele Kruis. Wij ondersteunen jou en de mensen uit je omgeving die de zorg voor jou opnemen.

Meer weten
Chemo afkoppelen Verzorging bij kanker

Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om patiënten met kanker te verzorgen en te begeleiden. Heel wat oncologische zorgen waren vroeger enkel in het ziekenhuis mogelijk. Vandaag kunnen ze ook thuis gebeuren. Ook met je vragen en bezorgdheden kan je bij ons terecht.

 

Meer weten
Palliatieve zorg o.a. hygiënische zorg, pijnbestrijding, emotionele ondersteuning, ... Palliatieve zorg

Vernemen dat je ongeneeslijk ziek bent is ingrijpend zowel voor jou als je familie en vrienden. De belangrijkste taak van onze thuisverpleegkundigen is de zorg voor jouw comfort. Dit doen we in nauw overleg met je arts en andere zorgpartners.

Meer weten
Dementie uit zich in een achteruitgang van de hersenfuncties (slechter geheugen, verandering van stemming & gedrag, weinig oriënteringsvermogen,...) Dementie

Dementie uit zich in een achteruitgang van de hersenfuncties.

Meer weten
Geestelijke gezondheidszorg Geestelijke gezondheidszorg

Het Wit-Gele Kruis biedt ondersteuning bij mensen met psychische en/of cognitieve problemen. De thuisverpleegkundige helpt structuur aan te brengen bij dagelijkse activiteiten en signaleert problemen aan de huisarts en andere betrokken zorgverleners.

Meer weten
Voedingsadvies Diëtist (voedingsadvies)

Aangepaste voedingsgewoonten zijn een belangrijke aanvulling op behandelingen.

Meer weten
Vroedvrouw aan huis Vroedvrouw aan huis

Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling helpt een vroedvrouw jou en je baby thuis verder. Ook als alles vlot verloopt, is een regelmatig bezoek van een vroedvrouw nuttig.

Meer weten
Huishoudhulp Huishoudhulp

Krijg je je huishouden niet meer helemaal rond? Samen zoeken we naar de juiste oplossing.

Meer weten
Gezinszorg Gezinszorg

Een verzorgende van een dienst gezinszorg helpt je met je persoonlijke verzorging.

 

Meer weten
Gespecialiseerde voetverzorging (pedicure) Voetverzorging

Naast hygiënische zorg heb je soms ook nood aan gespecialiseerde voetverzorging.

Meer weten
Hoe vraag je een zorg aan?

Contacteer het Wit-Gele Kruis in jouw buurt

Of bekijk alle locaties

© 2019 Wit-Gele Kruis