COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Vernemen dat je ongeneeslijk ziek bent is ingrijpend. Zowel voor jou als voor je familie en vrienden. Op dat moment vind je het belangrijk om in je vertrouwde omgeving te kunnen blijven. De belangrijkste taak van onze thuisverpleegkundigen is de zorg voor jouw comfort. 

0

In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners volgen we pijn en mogelijke andere symptomen nauwgezet op en behandelen we ze waar nodig. Palliatieve thuiszorg bij het Wit-Gele Kruis gaat verder dan lichamelijke zorg. We hebben oog voor je algemeen welbevinden en dat van je omgeving, ook op psychisch, sociaal en spiritueel vlak. 

Hoe kunnen we jou helpen?
0

Hygiënische zorg 

Onze thuisverpleegkundigen kunnen je bijstaan met o.m. je hygiënische verzorging (wassen), je helpen klaarmaken voor de dag en nacht, huid- en nagelproblemen opvolgen … 

Lees meer over hygiënische zorg »  

Pijnbestrijding 

Pijnbestrijding is gericht op het verminderen of laten verdwijnen van pijn. Als de arts een behandeling voor je pijn heeft voorgeschreven, kan de thuisverpleegkundige je hierbij helpen. Doel van de behandeling is de pijn in die mate te controleren dat ze jouw levenskwaliteit niet aantast. 

Hoe helpen we de pijn onder controle te houden » 

Medicatie toedienen 

Veel patiënten gebruiken in de laatste fase van hun leven verschillende medicijnen om pijn en/of andere klachten te bestrijden. De thuisverpleegkundige kan je helpen met het toedienen van medicatie. Als het slikken moeilijk gaat, zoeken we mee naar alternatieve mogelijkheden. 

Bekijk meer over medicatietoediening »

Emotionele ondersteuning van jou en je familie 

Ziekte en sterven zijn ingrijpende gebeurtenissen en gaan dikwijls gepaard met intense gevoelens van ongeloof, boosheid, angst en onzekerheid. De thuisverpleegkundige beluistert je zorgen en vragen en staat jou en je mantelzorgers bij gedurende de hele periode. 

Contacteer het Wit-Gele Kruis in jouw buurt

Of bekijk alle locaties
0

Waarom Wit-Gele Kruis?

  • 24/7 bereikbaar 
  • Specialisten in palliatieve zorg ondersteunen de verpleegkundigen 
  • Samenwerking met palliatieve netwerken en andere zorgverleners 

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Verzorging bij kanker

Verzorging bij kanker

Onze verpleegkundigen en zorgkundigen zijn opgeleid om patiënten met kanker thuis de zorgen toe te dienen die ze nodig hebben. Dankzij een goede samenwerking met andere zorgpartners (ziekenhuis, huisarts,…) moet je minder vaak naar het ziekenhuis. Dit verhoogt je comfort aanzienlijk. Ook met je vragen en bezorgdheden kan je steeds bij ons terecht. 

Hygiënische zorg ((haren) wassen, klaarmaken voor dag & nacht,...)

Hygiënische zorg

Heb je hulp nodig bij je dagelijkse verzorging? We helpen je met hygiënische zorg volgens je zorgbehoefte. Samen met jou en je mantelzorger bekijken we hoe we kunnen helpen bij je dagelijkse verzorging thuis en zorgen we dat jij je hier comfortabel bij voelt.

Als je thuis wilt blijven aan het einde van je leven

Zaterdag 12 oktober is het de internationale Dag van de palliatieve zorg. Vernemen dat je ongeneeslijk ziek bent, is heel ingrijpend en confronterend. Vaak vinden mensen het belangrijk om in hun vertrouwde omgeving te kunnen blijven. Wat is er dan nog mogelijk? Wat zijn de persoonlijke wensen? Waar heb je nood aan? 

© 2022 Wit-Gele Kruis