COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Vernemen dat je ongeneeslijk ziek bent is ingrijpend zowel voor jou als je familie en vrienden. Op dat moment vind je het belangrijk om in je vertrouwde omgeving te kunnen blijven. De belangrijkste taak van onze thuisverpleegkundigen is de zorg voor jouw comfort. Dit doen we in nauw overleg met je arts en andere zorgpartners bv. palliatieve netwerken.

Onze aanpak
Onze aanpak bij palliatieve zorg

Samen met jou bekijken we je zorgvraag en zoeken we een passende oplossing. In overleg met jou, je mantelzorger, je arts en andere zorgverleners bieden we een antwoord op je noden & verwachtingen en proberen we toekomstige problemen te voorkomen. In samenwerking met de huisarts worden pijn en mogelijke andere symptomen nauwgezet opgevolgd en behandeld. Palliatieve thuisverpleging bij het Wit-Gele Kruis gaat verder dan lichamelijke zorg. We hebben oog voor je algemeen welbevinden, ook op psychisch, sociaal en spiritueel vlak. 

Een Wit-Gele Kruisverpleegkundige maakt deel uit van een klein zorgteam. Dankzij het elektronisch verpleegdossier zijn jouw vertrouwde verpleegkundigen op de hoogte van je situatie. Zo staat er altijd iemand voor je klaar, elke dag, de klok rond.

Je thuisverpleegkundige heeft een brede kennis en schoolt zich continu bij. Voor specifieke zorgen of vragen kan ze altijd voor ondersteuning terecht bij gespecialiseerde collega’s (referentieverpleegkundigen). Deze collega's volgden een specifieke opleiding palliatieve zorg. Zij geven de vaste verpleegkundige advies en komen na overleg ook langs bij je thuis.

Welke zorgen?
0

Emotionele ondersteuning van jou en je familie

Ziekte en sterven zijn ingrijpende gebeurtenissen en gaan dikwijls gepaard met intense gevoelens van ongeloof, boosheid, angst en onzekerheid. De thuisverpleegkundige beluistert je zorgen en vragen en staat jou en je mantelzorgers bij gedurende de hele periode.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

Bekijk ook

Verzorging bij kanker

Verzorging bij kanker

Onze verpleegkundigen zijn opgeleid om patiënten met kanker te verzorgen en te begeleiden. Heel wat oncologische zorgen waren vroeger enkel in het ziekenhuis mogelijk. Vandaag kunnen ze ook thuis gebeuren. Ook met je vragen en bezorgdheden kan je bij ons terecht.

 

Praktische informatie over een zorgaanvraag, de verzorging of kosten & tegemoetkomingen

Praktische informatie

Wie kan een beroep doen op het Wit-Gele Kruis en wanneer? Hoeveel kost thuisverpleging? Wat moet je voorzien? Een antwoord op al je praktische vragen.

Palliatieve patiënt Luc

Luc vertelt over zijn leven als palliatieve patiënt

Luc Hoekman krijgt als palliatieve patiënt drie keer per dag bezoek van een verpleegkundige van het Wit-Gele Kruis. Hij krijgt sondevoeding, wordt gewassen en verzorgd. Het Wit-Gele Kruis komt al tien jaar bij hem over de vloer.

© 2021 Wit-Gele Kruis