Verhalenbundel 'Verplegen. Over de drempel heen' | Wit-Gele Kruis

Verhalenbundel 'Verplegen. Over de drempel heen'

‘Verplegen. Over de drempel heen’ is een prachtig boek met 16 verhalen van en over patiënten, mantelzorgers en thuisverpleegkundigen. De vertellers van deze verhalen geven je inkijk in heel persoonlijke en aangrijpende belevingen. Dit boek toont de kracht en de kwetsbaarheid van patiënten en hun vrijwillige en professionele zorgverleners. Een aanrader!
 

Het boek

Van 's ochtends tot 's avonds zie je ze rijden: de autootjes van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen, meeglijdend in het verkeer op het ritme van de verpleegkundige zorgen voor hun patiënten. De verpleegkundigen komen maar zelden aan het woord en ook hun patiënten blijven meestal buiten beeld. Tot nu. 

In 16 verhalen worden we midden in evenveel levens gekatapulteerd. Van Douwke, een enthousiast meisje dat gek is op Amika – de witte hengst in de gelijknamige televisieserie – en 'de professor', een gereserveerde weduwnaar met een zwak voor Duitse literatuur, tot Mia, een bescheiden vrouw die stiekem droomt van een kleinkind.
Het zijn schetsen over lief en leed, over vallen en opstaan en samen drempels overwinnen: soms droevig, soms ontroerend, soms grappig, maar altijd uit het leven gegrepen en getuigend van professioneel inzicht en handelen en van onvoorwaardelijke solidariteit. Een liefdesverklaring aan een beroep.

  • Uitgeverij: EPO

  • Taal: Nederlands

  • Uitvoering: paperback

  • Aantal pagina's: 172

  • Afmetingen: 314 x 254 x 27mm

  • Gewicht: 450 gram

  • ISBN: 9789491297700

Bestellen

Om de verhalenbundel 'Verplegen. Over de drempel heen' te bestellen, dien je

Je stort € 12,90 + € 2,10 verzendkosten = € 15  (x het aantal bestelde exemplaren) op rekeningnummer BE32 4029 0431 2102 - BIC: KREDBEBB.
Vermelding: verhalenbundel + jouw naam (vermeld in onderstaand formulier).

Patiënten van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen kunnen de verhalenbundel aan een voordelig tarief bestellen: je stort € 9 (x het aantal bestelde exemplaren) op rekeningnummer BE32 4029 0431 2102 - BIC: KREDBEBB.
Vermelding: verhalenbundel + de naam + de gemeente van de patiënt.

Van zodra wij jouw contactgegevens en overschrijving ontvangen hebben, sturen wij jou de verhalenbundel toe per post. Patiënten van het Wit-Gele Kruis van Antwerpen ontvangen het boek via de thuisverpleegkundige.

© 2019 Wit-Gele Kruis