Wondzorg aan huis Wondzorg aan huis

Referentiedomein wond- en stomazorg

Moeilijk te helen wonden? Een wonde die meer opvolging vereist? De referentieverpleegkundige ondersteunt u graag en kan u alle info bezorgen over de nieuwste verbanden, verzorgingsmethoden en terugbetalingingsmodaliteiten voor de patiënt. Samen met u zoeken we naar de meest passende wondbehandeling voor iedere individuele patiënt.

Onze troeven

  • efficiënte verzorging aan het bed van de patiënt
  • snelle wondheling met oog voor de kosten van de behandeling (we factureren de zorg rechtstreeks aan het ziekenfonds)
  • continue vorming (o.a.masterclasses wondzorg): hierdoor kunnen we steeds de meest recente technieken en behandelingen voorstellen.
  • adviesbezoeken door een referentieverpleegkundige wond- en stomazorg op regelmatige tijdstippen
  • goed contact tussen arts en (referentie)verpleegkundige

Specialisaties

We beschikken over een team van referentieverpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in een heel aantal domeinen, o.a.  brandwondenzorg, verzorging en windeltechnieken in kader van lymfeproblematieken, behandeling met negatieve druktherapie, debrideren van wonden, stomazorg ...

De (huis)arts, de verpleegkundige van het wijkteam of de patiënt zelf kan een adviesbezoek van de referentieverpleegkundige aanvragen. Als huisarts word je betrokken in een adviesaanvraag. De resultaten van het adviesbezoek deelt de referentieverpleegkundige in mijnWGK. Indien gewenst kunnen arts en (referentie)verpleegkundige de resultaten verder bespreken. Daarna wordt, indien nodig, de behandeling aangepast.

Nog vragen?