COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

wondzorg

Referentiedomein wondzorg

Moeilijk te helen wonden? Een wonde die meer opvolging vereist? De referentieverpleegkundige ondersteunt u graag en kan u alle info bezorgen over de nieuwste verbanden, verzorgingsmethoden en terugbetalingingsmodaliteiten voor de patiënt. Samen met u zoeken we naar de meest passende wondbehandeling voor iedere individuele patiënt.

Onze troeven

  • efficiënte verzorging aan het bed van de patiënt
  • snelle wondheling met oog voor de kosten van de behandeling (we factureren de zorg rechtstreeks aan het ziekenfonds)
  • continue vorming (o.a.masterclasses wondzorg): hierdoor kunnen we steeds de meest recente technieken en behandelingen voorstellen.
0

Specialisaties

We beschikken over een team van referentieverpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in een heel aantal domeinen, o.a.  brandwondenzorg, verzorging en windeltechnieken in kader van lymfeproblematieken, behandeling met negatieve druktherapie, debrideren van wonden,...

De wijkverpleegkundige van de patiënt kan deze referentieverpleegkundigen inschakelen voor een adviesbezoek bij moeilijk helende wonden. De huisarts wordt betrokken in een aanvraag tot advies en de resultaten van het adviesbezoek worden zoals gewenst met de huisarts besproken. Daarna kunnen we indien nodig overgaan tot aanpassing van de behandeling.

Nog vragen?


Kristel Schols
Domeincoördinator wondzorg
089-36 00 73
kristel.schols [at] limburg.wgk.be

Bekijk ook

Negatieve druktherapie in thuiszorg

Negatieve druktherapie in de thuiszorg

In 2019 startten we met een project rond negatieve druktherapie in de thuiszorg. Het doel van het project was om, over een periode van 18 maanden, zowel de beleving als de de financiële impact van de negatieve druktherapie in de thuiszorg te bekijken voor de patiënt en de thuisverpleegkundige. 

wondzorg

Referentiedomein wondzorg: een specialisatie in beweging

Wondzorg is een uitgebreid en complex domein, waar nieuwe kennis, technieken en inzichten vragen om steeds bij te blijven. Daarom specialiseren verschillende referentieverpleegkundigen zich ook nog eens in een subdomein.

Doorligwonden: wat zijn doorligwonden en hoe ontstaan ze?

Heb je al gehoord over doorligwonden of doet de medische term ‘decubitus’ een belletje rinkelen? Ben jij ermee geconfronteerd of ken je iemand die een doorligwonde heeft? Dan helpen Nele Verpaelst en Hilde Claessen, referentieverpleegkundigen en stafmedewerkers wondzorg bij het Wit-Gele Kruis, je als patiënt of mantelzorger op weg.

© 2022 Wit-Gele Kruis