Foto samenwerkingen Foto samenwerkingen

Samenwerkingen tussen Wit-Gele Kruis en huisartsen in Oost-Vlaanderen

Huisartsenavond

Elke huisarts, huisartsenkring, LOK of wachtdienst kan een huisartsenavond van Wit-Gele Kruis aanvragen. Deze lokale (huis)artsenavonden zijn een ideale gelegenheid om onze expertise binnen de verschillende referentiedomeinen te leren kennen en de banden aan te halen. We stellen graag enkele onderwerpen voor of werken een onderwerp op maat uit.

We vragen hiervoor accreditatie aan bij het RIZIV.

Meer info via externesamenwerking@wgkovl.be

Huisartsenadviesraad

Thuisverpleegkundigen onderhouden nauwe contacten met huisartsen uit hun regio. Ook als organisatie stemmen we graag regelmatig met jou af. Daarom voorzien we twee maal per jaar een huisartsenadviesraad. Telkens behandelen we enkele relevante thema's met bijhorende accreditatie.

Wil je een bepaald thema onder de aandacht brengen of lid worden van onze huisartsenadviesraad?

Laat het ons weten via externesamenwerking@wgkovl.be

Huisarts (in opleiding)

Haio's kunnen bij ons terecht voor een leerrijke stage. Nog tijdens hun opleiding komen ze in contact met de specifieke wereld van de thuisverpleging. Zo kunnen ze patiënten die thuisverpleging moeten opstarten correct informeren en geruststellen.

Huisartsen die graag inzicht krijgen in de werking van onze organisatie of meer willen weten over complexe verpleegkundige zorgen, kunnen meerijden met één van onze verpleegkundigen.

Meer info via opleidingen@wgkovl.be

VIHP (verpleegkundige in de huisartsenpraktijk)

Naast onze diabeteseducatoren en diëtisten kan je ook een lokale verpleegkundige van Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen inzetten in je huisartsenpraktijk.

Deze VIHP heeft een verpleegkundig bachelordiploma en is opgeleid om als autonome zorgverlener samen met de arts in te staan voor de (chronische) zorg voor patiënten. Daarnaast voert de VIHP ook medisch-technische en verpleegkundige handelingen uit.

Meer info via externesamenwerking@wgkovl.be